HONDA/GALATARIOTIS – ENI ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2021 – Daytona Rally Sprint: Ο Πρωταθλητής είναι εδώ

Με το Daytona Rally Sprint συνεχίστηκε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχήτητας, αγώνα τον οποίο διοργάνωσε άρτια ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και ήταν ο δεύτερος του ημερολογίου.

Ο πήχης με τις 49 συμμετοχές ανέβηκε ψηλά καθώς όλα έπρεπε να λειτουργήσουν στην εντέλεια για να διεκπεραιωθεί ο αγώνας τόσο αγωνιστικά όσο και χρονικά. Ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου αντεπεξήλθε της μεγάλης αυτής πρόκλησης με βαθμό σχεδόν το άριστα καθώς όλα κύλισαν ομαλά σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι όλοι περίμεναν με ανυπομονησία τις μάχες σε γενική κατάταξη, στις υποκατηγορίες αλλά και στη δικίνητη κατηγορία. Οι Γιώργος Πολυκάρπου, Παναγιώτης Πολυκάρπου και Πέτρος Πέτρου, μετά τον αποκλεισμό στην πρεμιέρα έψαχναν το αποτέλεσμα που θα τους έβαζε ξανά σε τροχιά τίτλου και σε αυτό τον αγώνα ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος καθώς δυνατά ονόματα από τον χώρο του ράλι αγωνίστηκαν με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Πολυκάρπου επέστρεψε δριμύτερος και αποφασισμένος για τη νίκη. Πραγματοποίησε μεγαλειώδης εμφάνιση στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και κατάφερε να φύγει νικητής από το Daytona Rally Sprint. Στη μήκους 3,67 χιλιομέτρων διαδρομή σταμάτησε το χρονόμετρο στo 2:14.580, χρόνος ο οποίος αποδείχθηκε υπεραρκετός για να τον ανεβάσει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Ο μεγάλος του αντίπαλος για τον τίτλο, ο Πέτρος Πέτρου, έμεινε δεύτερος γενικής μετά από πολύ καλή προσπάθεια. Ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή (2:17.090) και στη δεύτερη παρόλο που βελτίωσε αρκετά το χρόνο του (2:15.520) εντούτοις δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει τον αγώνα.

Όταν είναι στη μέρα του μπορεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο λόγος για τον Γιάννο Ιωαννίδη ο οποίος στο ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να πλασαριστεί τρίτος γενικής σε μια κλειστή μάχη τριών οδηγών η οποία κρίθηκε σε οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου.

Το 2:17.060 ήταν αυτό που τον ανέβασε τρίτο γενικής με τον Πέτρο Παντελή να μένει τέταρτος με χρόνο 2:17.750 ενώ παράλληλα αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία RC2. Ο ανεβασμένος Ηλίας Πιερή έγραψε χρόνο 2:17.830 ολοκληρώνοντας πέμπτος γενικής, ήταν όμως ο νικητής στην κατηγορία RCS2.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Πιερή. Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ήταν ο τρίτος ταχύτερος οδηγός και έδειχνε να έχει τα φόντα για ένα τερματισμό στην τριάδα όμως στο επαναληπτικό πέρασμα δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και έχασε πολύτιμο έδαφος για τη συνέχεια.

Ο Παναγιώτης Πολυκάρπου ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση έχοντας στο ενεργητικό του μια μόνο χρονομετρημένη διαδρομή, τη δεύτερη, καθώς στην δοκιμαστική αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα το οποίο δεν του επέτρεψε να πραγματοποιήσει την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Στην όγδοη θέση γενικής πλασαρίστηκε ο Σταύρος Σταύρου ο οποίος είχε σταθερή απόδοση στον αγώνα.

Τα αγωνιστικά Cross Kart εκτός από ανταγωνιστικά προσφέρουν και πάρα πολύ θέαμα. Ο νικητής της πρεμιέρας Νίκος θωμά μετουσίωσε τη δυναμική αυτών των αγωνιστικών με τερματισμό στην ένατη θέση γενικής ενώ ήταν και ο νικητής στην κατηγορία που αγωνίζεται, την RCK1.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο έμπειρος Σταύρος Αντωνίου ο οποίος τη φετινή χρονιά όπως και σε προηγούμενες σεζόν αγωνίζεται τόσο στο πρωτάθλημα ράλι όσο και στο πρωτάθλημα ταχύτητας.

Όσον αφορά τη δικίνητη κατηγορία, οι μάχες που παρακολουθήσαμε ήταν επίσης μεγάλες με τα αποτελέσματα αυτή τη φορά να έχουν ευχάριστες εκπλήξεις.

Η πρώτη συμμετοχή του περσινού πρωταθλητή στην κατηγορία RCS1 Θωμά Θεοφάνους έδωσε νέο χρώμα στη μάχη που όλοι περίμεναν μεταξύ αυτού και των Μιχάλη Σοφοκλέους και Μάριου Ζάκου.

Ο Θεοφάνους ήταν μακράν ο ταχύτερος οδηγός στη δικίνητη κατηγορία και δίκαια έφυγε νικητής από το Daytona Rally Sprint, εν αντιθέσει με τον Μιχάλη Σοφοκλέους ο οποίος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ολοκληρώνοντας στην 34η θέση και τον Μάριο Ζάκο ο οποίος από νωρίς αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα.

Ο Νικόλας Χ”Ματθαίου μετά τους αγώνες ράλι δοκίμασε τις ικανότητες του και στο πρωτάθλημα ταχύτητας και αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία RC4.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε Χάρης Ιωάννου ο οποίος επανήλθε στην αγωνιστική δράση. Ο ταχύτατος νεαρός πέραν του γεγονότος ότι ήταν ο τρίτος ταχύτερος δικίνητος, επίσης αναδείχθηκε νικητής και στην κατηγορία RCS1.

Πολλές συγκινήσεις προσέφερε το Daytona Rally Sprint με την αδρεναλίνη και το κοντράστ συναισθημάτων να κτυπούν κόκκινο καθώς παρακολουθήσαμε μεγάλες μάχες μεταξύ των οδηγών.

Οργανωτικά όπως προαναφέραμε ο αγώνας άγγιξε το άριστα και ευελπιστούμε να δούμε ανάλογες διοργανώσεις και από τα υπόλοιπα σωματεία.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας είναι στις 4 Ιουλίου με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα εδώ

https://racing.gobig.software/event-details/results?fbclid=IwAR1EMJPXfromXqsvIuR8Fo1qZvunZXsiZBHE_qGg6rr_cahAdwS05VEHvys

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Κούλλης Κυριάκου