HOLTEN MOTORSPORT: Η πρώτη ομάδα που δηλώνει συμμετοχή στο Projekt E του 2020

Η Νορβηγική ομάδα HOLTEN MOTORSPORT AS, έγινε η πρώτη που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Projekt E και θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2020 με ένα Ford Fiesta, προδιαγραφών Projekt E.

Το Projekt E είναι μια συνεργασία μεταξύ της STARD (Stohl Advanced Research and Development) και της IMG, promoter του παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross και θα παρουσιαστεί ως σειρά υποστήριξης σε επιλεγμένους Ευρωπαϊκούς γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Καθώς το μέλλον στον μηχανοκίνητο αθλητισμό προβλέπετε ηλεκτρικό, η Holten Motorsport AS θέλει να είναι από τους πρώτους που πραγματοποιούν αυτή την κίνηση.

Ο Project Manager της Holten Motorsport, Nils Reimers, ο οποίος αντιπροσωπεύει επίσης τη δική του εταιρία επενδύσεων τεχνολογίας, την Ing Nils AS η οποία κατέχει την πλειονότητα των μετοχών της Holten Motorsport Tomax, δήλωσε: «Αυτή η κίνηση στο Projekt E θα μας ωθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση για την ανάπτυξη της τεχνολογίας EV. Είναι γεγονός ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι η αιχμή του δόρατος για τη νέα αυτοκινητοβιομηχανία και το Projekt E μας φέρνει σε μια τεχνολογική πλατφόρμα η οποία θα βελτιώσει την πρόοδο και τη μάθηση στη μεταβαλλόμενη αυτοκινητοβιομηχανία».

Η Holten Motorsport συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Rallycross εδώ και αρκετό καιρό. Ο Daniel Holten ήταν ο πρώτος οδηγός που αγωνίστηκε με Volkswagen Beetle στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross το 2015 σε συνεργασία με την Eklund Motorsport.
Την προηγούμενη χρονιά έτρεξε με ένα Ford Fiesta ST στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ παράλληλα συμμετείχε και στο Euro Supercar. Αγωνίστηκε επίσης στο RX Lite και RX Sweden μετά το ντεμπούτο του το 2010. Νωρίτερα φέτος, ο Holten αναδείχθηκε πρωταθλητής Νορβηγίας στο Rallycross αγωνιζόμενος με ένα TouringCar Fiesta. Η Holten ακόμα δεν ανακοίνωσε ποιοι θα οδηγήσουν για το Projekt E.

Το πρόγραμμα για το Projekt E του 2020 δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη βδομάδα. Το πρωτάθλημα ξεκινά με τον πρώτο αγώνα στο Spa-Francorchamps στο Βέλγιο τοδιήμερο 16-17 Μαΐου και είναι στα πλαίσια του τρίτο γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross.