42o Ράλλυ Αφροδίτης: Κρίνετε ο φετινός πρωταθλητής

Το Σαββατοκύριακο 30-11/1-12 διεξάγετε ο τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου και τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές οι οποίες χωρίζονται σε δυο μέρες και θα λάβουν χώρα στην καρδιά του δάσους Πάφου. Πρόκειται για κλασσικές ορεινές διαδρομές οι οποίες έχουν αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας και απαιτείται σωστή στρατηγική από τα πληρώματα, καθώς οι συνεχόμενες στροφές εύκολα μπορούν να φέρουν το λάθος που ίσως στοιχήσει αρκετά σε χρόνο. Το Σάββατο το μεσημέρι θα διεξαχθούν οι ειδικές Αναδιού-Σταυρός (11:53) και Σταυρός-Φράγμα Κανναβιού (12:26) οι οποίες θα επαναληφθούν το απόγευμα, η πρώτη στις 14:59 και η δεύτερη στις 15:32.

entry list-2019

MAPS AND ITENERARY FINAL WITH LOGOS

Η Κυριακή περιλαμβάνει ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές, τις Μονασίλακας-Κοιλάδα των Κέδρων (9:13) και Μονασίλακας Φράγμα Καναβιού (9:56), οι οποίες θα επαναληφθούν στις 12:39 και 13:22 αντίστοιχα. Το μεγάλο φινάλε της φετινής σεζόν ξεκινά και ολοκληρώνετε από την Πλατεία Δημαρχείου Πάφου όπου θα βρίσκετε η ράμπα εκκίνησης/τερματισμού.

Ο τελευταίος αγώνας συγκέντρωσε τις λιγότερες φετινές συμμετοχές εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους του προγράμματος, δεκαπέντε τον αριθμό, παρά το γεγονός ότι θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία RC2.

Οι δις πρωταθλητές Κύπρου Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου προηγούνται στη βαθμολογία με 93 βαθμούς και με όπλο το νέο τους απόκτημα, ένα Volkswagen POLO R5, θα επιδιώξουν να συνεχίσουν το σερί κατακτώντας τον τρίτο διαδοχικό τίτλο της καριέρας τους.

Κύριοι αντίπαλοι στη μάχη του πρωταθλήματος είναι οι Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου-Κυριάκου, οι οποίοι τρέχουν με το Hyundai i20 R5. Απέχουν δέκα βαθμούς από την κορυφή και με αυξημένο το συντελεστή στον τελευταίο αγώνα (1.50) θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Ανοικτή είναι η υπόθεση και για την τρίτη θέση γενικής, όπου τους Αντωνίου-Πιερή και Παντελή-Χριστοδούλου, έκαστος με Mitsubishi Lancer, χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

Οι προαναφερθέντες είναι οι πρωταγωνιστές και στην κατηγορία RC2, όπου στον τελευταίο αγώνα θα κριθεί και ο φετινός πρωταθλητής. Οι Παντελή-Χριστοδούλου προηγούνται με 93 βαθμούς έναντι 87 των Αντωνίου-Πιερή και η μεταξύ τους μονομαχία αναμένετε με ενδιαφέρων. Μαζί με τους προαναφερθέντες ικανοί για το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο στη γενική όσο και στην κατηγορία RC2 είναι και οι Ζήνωνος-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO10) και Φιλίππου-Δημητρίου (Subaru Impreza).

Όσον αφορά την κατηγορία RCS2, με τον τίτλο να έχει κριθεί υπέρ των Νέστωρος-Καλλή, τη νίκη στον τελευταίο αγώνα αναμένετε θα διεκδικήσουν εφτά πληρώματα με φαβορί τους Πενταρά-Ονησιφόρου. Στη δικήνητη κατηγορία θα τρέξει μόνο ένα πλήρωμα και αυτοί είναι το ζεύγος Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου.

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία τις νίκες μοιράζονται τέσσερις οδηγοί. Κάνοντας αρχή από το 2014, ο Κώστας Γεωργίου Chips μετά από δυνατές μάχες με τον Κώστα Ζήνωνος κατάφερε να επικρατήσει και να φύγει νικητής απο την Πάφο, όμως στο τέλος αυτός που κέρδισε το πρωτάθλημα ήταν ο Σταύρος Αντωνίου.

Οι επόμενες δυο χρονιές, το 2015 και 2016, η νίκη ήταν υπόθεση του Χρίστου Δημοσθένους. Αυτή η διετία ήταν ορόσημο στην καριέρα του Δημοσθένους, καθώς εκτός από τη νίκη στην Πάφο κέρδισε και τις δυο προαναφερθέντες χρονιές το πρωτάθλημα.

Το 2017 ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας ήταν στη μάχη του τίτλου και μια από τις νίκες που πέτυχε ήταν στο Venus Rally, όμως στο τέλος αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Σίμος Γαλατριώτης ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Τέλος, το 2018 η παρουσία του Σίμου Γαλαταριώτη ήταν καθολική στο πρωτάθλημα. Κέρδισε τους πέντε από τους εφτά τοπικούς αγώνες που διεξήχθησαν, και δίκαια ήταν ο πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι η εταιρία ΨΑΛΤΗΣ Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

entry list-2019

MAPS AND ITENERARY FINAL WITH LOGOS