H Toyota θέλει Ιαπωνικό γύρο στο WRC

Ο επικεφαλής της “Toyota Worldwide” δήλωσε την υποστήριξη για τον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι Ιαπωνίας, παρακολουθώντας την ομάδα του να έχει τρομερή επιτυχία στο Neste Rally Finland, την περασμένη Κυριακή.

Ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota Motor Corporation με έδρα την Ιαπωνία και πρόεδρος της Toyota Gazoo Racing, γιόρτασε στο βάθρο με τον Ott Tänak, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους οπαδούς του που ταξίδεψαν να τον δουν να κερδίζει τον κλασικό χωμάτινο αγώνα με ένα Yaris World Rally Car.

Ο τερματισμός στη Jyväskylä ήταν μόλις 15χλμ από τη βάση ομάδας στην Puuppola και η Toyota είχε την συμπαράσταση χιλιάδων Φινλανδών οπαδών, καταφέρνοντας να κερδίσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά μετά την επιτυχία του Esapekka Lappi πριν από 12 μήνες.

“Προσβλέπω σε πολλά ακόμα σημεία ανα τον κόσμο με αμέτρητες σημαίες της Εσθονίας, της Φινλανδίας και της Ιαπωνίας και η ομάδα μας θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επιτύχει αυτόν τον στόχο “, ανέφερε.

“Προς το παρόν, δεν έχουμε αγώνα του πρωταθλήματος WRC στην Ιαπωνία. Όταν κοίταξα στον ουρανό από το βάθρο, φαντάστηκα μια άλλη άποψη των τριών εθνικών σημαιών, οι οποίες ανέμιζαν στο άλλο μας σπίτι στην Ιαπωνία. Ελπίζω και πάλι ότι θα μπορέσουμε να δούμε αυτή την ημέρα. ”

Το Ράλι Ιαπωνίας ήταν στο ημερολόγιο του WRC έξι φορές μεταξύ του 2004 και 2010, ενώ νωρίτερα φέτος ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για ένα νέο προτεινόμενο αγώνα στο Honshu, το κύριο νησί της Ιαπωνίας και έδρα των περισσότερων μεγάλων πόλεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Τόκιο.

Ένας υποψήφιος αγώνας θα διεξαχθεί το Νοέμβριο για να κρίνει την ακαταλληλότητά του για το WRC, με τις πιθανότητες να θέλουν την Ιαπωνία να είναι υποψήφια να πάρει μια θέση στο ημερολόγιο του 2019.

Ο Toyoda είναι μεγάλος φάν του motorspotκαι πέρασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βλέποντας τα Yaris να γράφουν 18 ταχύτερους χρόνους στις 23 συνολικά ταχύτατες ειδικές διαδρομές, με τον Jari-Matti Latvala να ανεβαίνει στο πλάι του Tänak στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

“Είδαμε πώς οι Φιλανδοί μας υποδέχτηκαν στη δεύτερη χρονιά μετά από 17 χρόνια απουσίας από το WRC. Είναι πραγματικά θαυμάσιο να κερδίζουμε τον αγώνα στην έδρα μας’’, πρόσθεσε ο Toyota.