Ο Sordo ετοιμάζεται για δράση στο Zlin

Ο Dani Sordo θα κάνει το ντεμπούτο του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ, στο FIA ERC Barum Czech Rally Zlín τον επόμενο μήνα, οδηγώντας ένα Hyundai i20 R5 στoν εκπληκτικό αμειγώς ασφάλτινο αγώνα.

Ο Sordo, νικητής αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, είναι γνωστός για τις οδηγικές του ικανότητες στην άσφαλτο και έχει κληθεί να αποδείξει τις δυνατότητες του κορεατικού αγωνιστικού σε πιθανούς πελάτες, στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 24-26 Αυγούστου ως ο έκτος γύρος της χρονιάς για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλι ERC.

“Το Barum Czech Rally Zlín είναι ένας σημαντικός αγώνας σε μια χώρα με πολύ ισχυρή κουλτούρα”, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος Racing Customer της Hyundai Motorsport Andrea Adamo. “Ως ένας από τους αγώνες κλειδιά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA είναι ένας με την μεγαλήτερη επιρροή, σε μία από τις πιο σημαντικές και ανταγωνιστικές σειρές για την κατηγορία R5. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως κατασκευαστής με ένα πρόγραμμα συγκέντρωσης πελατών, να εκπροσωπείται στο ERC. Η δυνατότητα να έχουμε τον Dani Sordo σε ένα Hyundai i20 R5 είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δείξει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή μας στα ράλι θα είναι πλούσια με τοπικούς οδηγούς και ομάδες, αλλά είμαστε πιο σίγουροι ότι ο συνδυασμός του Dani και του αυτοκινήτου αυτού μπορεί να φέρει την νίκη. ”

Ο Ισπανός Sordo, ο οποίος θα αγωνιστεί στην Τσεχική Δημοκρατία μία εβδομάδα μετά τον Γερμανικό αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος με ένα αυτοκινήτο του παγκόσμιο πρωταθλήματος ράλι Hyundai i20 Coupe, δήλωσε: «Το Barum Czech Rally Zlín είναι ένας πολύ ξεχωριστός αγώνας και ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για μένα καθώς θα αγωνιστώ εκεί για πρώτη φορά. Θα τρέξουν μερικοί πολύ γρήγοροι οδηγοί που έχουν ξαναγνωριστεί εκεί, αλλά είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση και να θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.”

Ο Jean-Baptiste Ley, συντονιστής του ERC, δήλωσε: “Είναι μεγάλη είδηση το γεγονός ότι η Hyundai Motorsport επέλεξε το ERC για να παρουσιάσει το Hyundai i20 R5 και έναν οδηγό της εμβέλιας του Dani Sordo. Έχει κάνει πολύ καλές παρουσίες σε ασφάλτινους αγώνες και αναμένουμε να τον παρακολουθήσουμε να αγωνίζεται εναντίον των κορυφαίων οδηγών του ERC αλλά και των νέων οδηγών του Πρωταθλήματος ERC Junior Under 28 με R5, που είμαι σίγουρος ότι θα είναι έτοιμοι να αποδείξουν το ταλέντο τους στο Barum Czech Rally Zlín, ένα από τους κυριότερους αγώνες της χρονιάς στο πρωτάθλημα του ERC. ”