H Skoda αλλάζει και προχωρεί ακάθεκτη προς την ηλεκτρική εποχή

Η Skoda, μέλος του Ομίλου της Volkswagen, παρουσίασε το μεγαλεπήβολο σχέδιο της προς τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την ξεκάθαρη πορεία της προς την ηλεκτρική εποχή. Με κολοσσιαίες επενδύσεις της τάξης των έξι και πλέον δισεκατομμυρίων, η μάρκα θέτει σαν στόχο το 70% των πωλήσεων της μέχρι το 2030 να αποτελείται από ηλεκτρικά μοντέλα αλλάζοντας ταυτόχρονα και την εταιρική της ταυτότητα με ένα νέο σήμα και λογότυπο.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα επενδύσει πέραν των 5.6 δισεκατομμυρίων για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και άλλα 700 εκατομμύρια στην ψηφιοποίηση ενώ μέχρι το 2026 θα παρουσιάσει τρία ηλεκτρικά μοντέλα με το Vision 7S να αποκαλύπτεται κατά την χθεσινή παρουσίαση των σχεδίων της εταιρείας. Το λογότυπό της Skoda θα διαθέτει δισδιάστατα γραφικά με το καινούριο σήμα να κάνει την εμφάνιση του στα μοντέλα της Τσέχικης εταιρείας από το 2024.

Το VISION 7S μας δείχνει ξεκάθαρα τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Skoda. Πρακτικό, φιλικό προς το χρήστη, το αμιγώς ηλεκτρικό ŠKODA VISION 7S είναι ένα μοντέλο που τιμά τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας με το βλέμμα στο μέλλον. Βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MEB του Ομίλου και είναι το πρώτο όχημα που σχεδιάζεται βάσει μιας εντελώς νέας σχεδιαστικής γλώσσας που θα γίνει το σήμα κατατεθέν των μελλοντικών οχημάτων της ŠKODA.

Αρχικά θα διατίθεται με μπαταρία 89 kWh που προσφέρει στο αυτοκίνητο αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η ίδια η φόρτιση μπορεί επίσης να είναι πολύ γρήγορη, με μέγιστη υποστηριζόμενη ισχύ φόρτισης λίγο κάτω από 200 kW.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρίσκουμε μια ολοκαίνουργια ερμηνεία του ενσωματωμένου συστήματος infotainment με σημαντικά αναθεωρημένα γραφικά και σύστημα ελέγχου. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι η οθόνη αφής 14,6 ιντσών, η μεγαλύτερη που έχει εγκατασταθεί ποτέ σε ŠKODA. Το Virtual Cockpit αποτελείται από μια οθόνη 8,8 ιντσών, ένα επανασχεδιασμένο τιμόνι και το σύστημα heads-up display επαυξημένης πραγματικότητας.

Εκτός από ένα επταθέσιο οικογενειακό, βασισμένο πάνω στο VISION 7S, θα υπάρχει επίσης ένα συμπαγές SUV και ένα μικρό αυτοκίνητο με σκοπό, μέχρι το 2030, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της ŠKODA να ξεπεράσουν το 70% στην Ευρώπη. Παράλληλα, η ŠKODA θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της γκάμας της με υψηλής απόδοσης κινητήρες εσωτερικής καύσης παρουσιάζοντας τη νέα γενιά των μοντέλων SUPERB και KODIAQ το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους ενώ το 2024 θα ακολουθήσει μια εκσυγχρονισμένη  έκδοση OCTAVIA.