5ος Αγώνας Πλαγιολίσθησης by PSALTIS Autoparts & ENEOS Motor Oil: Ώρα τελικού!!

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift by PSALTIS Autoparts & ENEOS Motor Oil ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να είναι συγκλονιστικό.

Διοργανωτής είναι το Power Drift Club με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Χώρος διεξαγωγής είναι η Achna Speedway και η διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί είναι η Kuma, όπου προβλέπονται για ακόμα μια φορά δυνατές και αμφίρροπες μάχες.

Ο αγώνας είναι διήμερος και ξεκινά από το Σάββατο το πρωί με ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές. Θα ακολουθήσουν δοκιμαστικά περάσματα, αρχικά από την κατηγορία SEMIPRO και μετά από την PRO. Μετά τη δεύτερη ενημέρωση θα γίνουν τα βαθμολογημένα περάσματα όπου θα βγουν τα ζευγάρια για τις διπλές μονομαχίες.

Η Κυριακή είναι η μέρα που σηματοδοτεί το φινάλε της σεζόν και τα twin battles αυτά που πάντα μαγνητίζουν τα βλέμματα αλλά και αυτά που θα αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση αρχικά και πάλι με την κατηγορία SEMIPRO και ακολούθως με την PRO. Οι τελικοί θα αρχίσουν στις 14:00 με την SEMI PRO και ακολουθούν οι διπλές μονομαχίες της κατηγορίας PRO.

Με την βαθμολογία να είναι διπλή στον τελευταίο αγώνα, οι ανατροπές μπορεί να έρθουν ανα πάσα στιγμή, κάτι που είδαμε και σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Ο αγώνας είναι μείζονος σημασίας καθώς συνολικά έξι οδηγοί έχουν βάσιμες ελπίδες κατάκτησης του τίτλου ενώ πέραν τούτου οι πρώτοι πέντε της τελικής κατάταξης είναι αυτοί που θα συγκροτήσουν και την Εθνική ομάδα η οποία θα αγωνιστεί τον Οκτώβριο σε Νιγρίτα και Σέρρες αντίστοιχα, στους αγώνες Touge και τον τελικό Drift Kings.

Στο αγωνιστικό μέρος και την κατηγορία PRO, ο David David έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής. Πάει στον τελευταίο αγώνα προηγούμενος στη βαθμολογία με 361 βαθμούς και αναμφίβολα δεν μπορεί να συμβιβαστεί με κάτι άλλο.

Ακριβώς όμως τις ίδιες βλέψεις έχει και ο Sergio Γρηγορίου ο οποίος μετά τη νίκη του στον προηγούμενο αγώνα είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τον David και γλυκοκοιτάζει και αυτός τον πρώτο τίτλο καριέρας.

Ο τρίτος στην βαθμολογία Enver Haskasap δε θα αγωνιστεί και αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους οδηγούς που ακολουθούν να πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα ή ακόμα και να ανατρέψουν τα δεδομένα όσον αφορά τον τίτλο.

Ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου έχει 333 βαθμούς και ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) 332. Είναι οδηγοί που στη μέρα τους μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να φέρουν τα πάνω κάτω. Μαθηματικά είναι στο κόλπο του τίτλου και θα εξαντλήσουν την κάθε πιθανότητα για να το πράξουν.

Ο Δημητράκης Χριστοφή (Takamura) έχει 325 βαθμούς και με τη διπλή βαθμολογία έχει τις δικές του ελπίδες διάκρισης. Σε κάθε αγώνα είναι πάντα θεαματικός και αναμφίβολα είναι ένας από τους αγαπημένους οδηγούς της κερκίδας.

Ο Σίμος Τίκκης είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και ένας οδηγός που δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Στον προηγούμενο αγώνα αγωνίστηκε με το νέο του αυτοκίνητο και έθελξε με την παρουσία του, ανεβαίνοντας μάλιστα στο βάθρο.

Ο Τίκκης θέλει να πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα η οποία όπως προαναφέραμε θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε δυο αγώνες στην Ελλάδα. Τις ίδιες βλέψεις έχει και ο Πάμπος Χαραλάμπους. Ο Taliban φαίνεται ότι ξεπέρασε τα θέματα με το νέο αγωνιστικό και παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστικός στον προηγούμενο αγώνα όπου ολοκλήρωσε δεύτερος και όντας “καταδικασμένος” να πρωταγωνιστεί η νίκη είναι ένας στόχος που μπορεί να γίνει εφικτός.

Τις δικές τους πιθανότητες διάκρισης στον αγώνα θα διεκδικήσουν επίσης και οι Παναγιώτης Νικολάου (Sapporo), Πάμπος Νικολάου, Κώστας Σπαρσής, Χριστόφορος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Νέστωρας, Ανδρέας Ανδρέου (WAX), Αλέκος Χάσικος, Στέλιος Ζαχαρία και Νεόφυτος Φικάρδου.

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Ευτύχιος Χριστοδούλου είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Πέτυχε τρείς διαδοχικές νίκες και με 476 βαθμούς μόνο αν δεν βαθμολογηθεί μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα.

Με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία να έχει ανεβεί κατακόρυφα φέτος, αρκετοί οδηγοί έχουν βλέψεις για νίκη ή τερματισμό στην πρώτη τριάδα.

Ο Γιάννος Μιχαήλ θέλει τουλάχιστον να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Έχει 368 βαθμούς και απειλείται άμεσα από τον Stefan Sorin που είναι τρίτος και έχει 365 βαθμούς.

Αντώνης Νικολάου και Χρίστος Λοΐζου θα επιδιώξουν να πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα της τελικής κατάταξης, με τους Σάββα Σπύρου, Σάββα Ιωάννου και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου να έχουν στόχο μια καλή εμφάνιση και να ολοκληρώσουν θετικά τη σεζόν.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση την Κυριακή στις 15:00 από το κανάλι CYTAVISION SPORTS 4HD και από την εφαρμογή CYTAVISIONGO.