H Hyundai Motorsport είναι έτοιμη για την Κορσική

Η ομάδα της Hyundai Motorsport επισκέπτεται αυτή τη βδομάδα ξανά το σκηνικό όπου πέτυχε μια από τις πιο σημαντικές της νίκες μέχρι στιγμής. Μετά τις χειμερινές συνθήκες σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία και τις πολύ ζεστές ειδικές του Μεξικού, οι ομάδες αυτή τη φορά θα τρέξουν στον  Γύρο της Κορσικής, ο οποίος είναι ο πρώτος αμιγώς ασφάλτινος αγώνας της σεζόν

Η δεξιοτεχνία που χρειάζεται, σε συνδυασμό με τις πολλές και στενές στροφές οι οποίες απαιτούν ακρίβεια, αντικατοπτρίζουν πλήρως την ονομασία της Κορσικής σαν ο αγώνας των 10000 στροφών.

Πριν από 12 μήνες οι ThierryNeuville-NicolasGilsoulκατάκτησαν την πρώτη νίκη της ομάδας στη χρονιά, τερματίζοντας 55 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο. Την τρίτη θέση στο βάθρο πήρε ακόμα ένα Hyundai, αυτό του DaniSordo. Η ομάδα ελπίζει ότι θα μπορέσει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο και να μεγαλώσει περισσότερο το προβάδισμα στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Οι οδηγοί που θα τρέξουν στην Κορσική είναι οι ίδιοι τρείς που έτρεξαν και στο Μεξικό. Οι Neuville-Gilsoulθα επιδιώξουν να πετύχουν τη δεύτερη τους νίκη στη φετινή σεζόν, ενώ οι DaniSordo-CarlosdelBarrioθέλουν να ξανανέβουν στο βάθρο μετά το Μεξικό. Το τρίτο πλήρωμα είναι οι Mikkelsen-Jæger, οι οποίοι θα οδηγήσουν το τρίτο i20 Coupe.

Και τα τρία πληρώματα έκαναν δοκιμές την προηγούμενη βδομάδα στην Κορσική ούτως ώστε να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται ενόψει των 12 ειδικών διαδρομών που αποτελούν τον αγώνα, ο οποίος ξεκινά με το shakedownτην Πέμπτη. Οι δοκιμές διακόπηκαν λίγο πριν την ολοκλήρωση τους, καθώς οι Neuville-Gilsoulείχαν έξοδο, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν.

Μέχρι στιγμής στη βαθμολογία κατασκευαστών η Hyundaiπροηγείται με 12 βαθμούς. Όλες οι ομάδες συνολικά χωρίζονται από 17 βαθμούς και αυτό δείχνει πόσο ανταγωνιστικό είναι το φετινό πρωτάθλημα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας MichelNandanείπε: «Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών προηγούμαστε με 12 βαθμούς, όμως δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Ο Γύρος της Κορσικής αναμένεται να είναι ακόμα μια κλειστή μάχη. Οι μάχες για το πρωτάθλημα είναι πολύ κλειστές φέτος και είδαμε πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις από την Κορσική, καθώς κερδίσαμε πέρυσι και παράλληλα είχαμε και δεύτερο αυτοκίνητο στο βάθρο και αυτό το αποτέλεσμα θέλουμε να επαναλάβουμε και φέτος. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το προβάδισμα μας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όμως γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοι μας έχουν διαφορετικές βλέψεις.»

Ο περσινός νικητής ThierryNeuvilleείπε, «Για μένα ο Γύρος της Κορσικής είναι από τους καλύτερους αγώνες της σεζόν. Έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις καθώς κερδίσαμε δυο φορές, με την τελευταία να είναι πέρυσι για το WRCκαι ελπίζω το Σαββατοκύριακο να είμαι ξανά ανταγωνιστικός. Είχαμε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, όμως αυτό δε θα αλλάξει την προσέγγιση μας στον αγώνα. Γνωρίζουμε ότι θα είναι πολύ κλειστές οι μάχες, καθώς υπάρχουν πολύ γρήγοροι οδηγοί. Στις μεγάλες ειδικές, οι οποίες είναι κλασσικές ειδικές της Κορσικής, πρέπει να είμαστε συνέχεια συγκεντρωμένοι. Είναι ένας απαιτητικός αγώνας για πληρώματα και ομάδες, όμως είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στα δυο πρωταθλήματα (κατασκευαστών-οδηγών).

Ο φετινός Γύρος της Κορσικής αποτελείται από 12 ειδικές διαδρομές μήκους 333.48km. Η διαδρομή έχει αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι όμως εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά γνωστά κομμάτια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάθε μέρα και μια πολύ μεγάλη ειδική. Την Παρασκευή η LaPorta– VallediRostinoείναι μήκους 49.03km, το Σάββατο η Cagnano– Pino– Canariείναι 35.61kmκαι την Κυριακή η Vero– Sarrola– Carcopinoείναι 55.17km.