Η M-Sport θα κυνηγήσει άλλη μια επιτυχία στην Κορσική

Η ομάδα της M-SportFordWorldRallyTeamέκανε πολύ δυναμικό ξεκίνημα τη φετινή χρονιά και σε τρείς αγώνες μετρά δυο νίκες. Στην Κορσική το EcoBoostFordFiestaWRCθα κυνηγήσει ακόμα μια, αυτή τη φορά σε αμιγώς ασφάλτινη επιφάνεια.

Η υποστήριξη της εργοστασιακής Fordφάνηκε έμπρακτα και μετά τη νίκη στο Μεξικό, καθώς μετά τον αγώνα τα αγωνιστικά πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και πιο συγκεκριμένα στην Ιντιανάπολη, ούτως ώστε να γίνουν περεταίρω βελτιώσεις των αεροδυναμικών στην μπλε οβάλ σήραγγα του εργοστασίου.

Μετά από τις ΗΠΑ τα αγωνιστικά επέστρεφαν επι Ευρωπαϊκού εδάφους και την προηγούμενη βδομάδα έγιναν τα δοκιμαστικά στην Κορσική εν όψη του ασφάλτινου αγώνα. Η ομάδα έκανε στοχευμένες βελτιώσεις στο στήσιμο του αυτοκινήτου έτσι ώστε οι SebastianOgier, ElfynEvansκαι BryanBouffierνα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του αγώνα.

Οι καιρικές συνθήκες στη Βρετανία ανάγκασαν την ομάδα να παραμείνει για μια μέρα στο αεροδρόμιο και αποτέλεσμα αυτού ήταν τα δοκιμαστικά από πενθήμερα να γίνουν τετραήμερα. Έστω και έτσι, η ομάδα κατάφερε να προετοιμαστεί και να είναι έτοιμη για τον αγώνα των 10000 στροφών.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Κορσική ονομάζετε και σαν ο αγώνας των 10000 στροφών. Οι στενοί δρόμοι στα βουνά όπου η μια στροφή διαδέχεται την άλλη, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό. Αν σκέφτεσαι στροφές στην Κορσική, παράλληλα πρέπει να σκέφτεσαι και την αντοχή. Το φετινό πρόγραμμα έχει αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι, όμως το μήκος των ειδικών παρέμεινε στα 333.48 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα οποία από χωρίζονται από 12 ειδικές διαδρομές.

Σχεδόν τα 2/3της διαδρομής είναι καινούργια, όμως οι στενοί δρόμοι οι οποίοι περνούν από ένα μαγευτικό σκηνικό είναι το ίδιο τεχνικοί όπως οι περσινοί. Ο αγώνας ξεκινά την Παρασκευή με τρείς ειδικές οι οποίες είναι επαναλαμβανόμενες και συνεχίζετε το Σάββατο, το οποίο είναι και η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα, αποτελούμενη από 136.90 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή με την τεράστια ειδική των 55.17 χιλιομέτρων και την powerstage, με τον τερματισμό να γίνεται στην πόλη Ajaccioμπροστά από το PlaceduDiemant.

Οι SebastienOgier-JulienIngrasiaπροηγούνται στη βαθμολογία οδηγών και συνοδηγών, ενώ η M-SportFordWRTστο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι δεύτερη, 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ο ανταγωνισμός αναμένεται σκληρός, όμως το αφεντικό της ομάδας MalcolmWilsonξέρει ότι η M-SportFordέχει τις δυνατότητες να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα.

«Με δυο νίκες σε τρείς αγώνες, η σεζόν μας ξεκίνησε φανταστικά και ελπίζουμε να πάμε καλά και στην Κορσική. Οι Sebastien, Elfynκαι Bryanπραγματικά απολαμβάνουν αυτό τον αγώνα και όλοι τους έχουν φέρει καλά αποτελέσματα στην Κορσική κατά το παρελθόν. Ελπίζουμε αυτό να λειτουργήσει υπέρ μας και ανυπομονώ να δω τι θα μπορέσουν να πετύχουν.

Η πρώτη θέση στη βαθμολογία είναι ότι πρέπει για τον Sebastienο οποίος θα ξεκινά πρώτος και έτσι θα μπορέσει να πιέσει για ένα καλό αποτέλεσμα. Εν αντιθέσει, οιElfynκαι Bryanθα ξεκινούν από τις πιο πίσω θέσεις και αυτό ίσως τους επηρεάσει, όμως ξέρω ότι και οι δυο θέλουν να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος, όμως μπορώ να πω ότι έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο και έχουμε τις δυνατότητες για ένα καλό αποτέλεσμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν πολλές προκλήσεις και είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε για ακόμα μια φορά.»

Οι SebastienOgier-JulienIngrasiaθα ξεκινούν πρώτοι στις ειδικές της Παρασκευής και θα κυνηγήσουν την τρίτη τους νίκη στη σεζόν. Το πλήρωμα έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2008, όμως ο πρώτος διεθνής αγώνας που συμμετείχαν ήταν στην Κορσική το 2007, όταν τότε έτρεχαν σαν πλοηγοί. Στις τέσσερις προηγούμενες φορές που έτρεξαν στην Κορσική κατάφεραν να κερδίσουν ένα αγώνα.

«Είχαμε πολύ καλό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν, καθώς από τους τρείς αγώνες που τρέξαμε κερδίσαμε τους δυο. Κάναμε αρκετή πρόοδο και θέλουμε να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα και στην άσφαλτο. Μετά τις μεικτές συνθήκες στο Μόντε Κάρλο, στην Κορσική είναι ένας κανονικός ασφάλτινος αγώνας. Ξέρουμε ότι δε θα είναι εύκολος, όμως εμείς προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατό καλύτερα την προηγούμενη βδομάδα.

Σαν Γάλλος έχω πάντα έξτρα κίνητρο να κερδίσω τον αγώνα της Κορσικής. Είναι γνωστός και σαν ο αγώνας των 10000 στροφών, καθώς οι δρόμοι σε όλο το νησί φτιάχτηκαν για αγώνες ράλι. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να είναι καινούργιο φέτος, όμως οι ειδικές εξακολουθούν να είναι τεχνικές, με τη μια στροφή να διαδέχεται την άλλη. Αυτό απαιτεί πλήρης αφοσίωση και μεγάλη ακρίβεια.»