H ΤΟΥΟΤΑ GAZOO Racing επιβεβαίωσε τα πληρώματα της για το 2019 – Ο Kris Meeke εντάχθηκε στο δυναμικό της

Η ομάδα της ΤΟΥΟΤΑ GAZOO Racing επιβεβαίωσε τους τρείς οδηγούς που θα αγωνιστούν το 2019 με τα χρώματα της, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα τρέξει σε όλους τους αγώνες με τρία αυτοκίνητα.

Οι Ott Tanak/Martin Järveoja θα συνεχίσουν να οδηγούν το Toyota Yaris WRC, μετά την είσοδο τους στην ομάδα το 2018. Ήδη το πλήρωμα έχει κερδίσει τέσσερις αγώνες και είναι στη μάχη του πρωταθλήματος οδηγών.

Ο Jari-Matti Latvala επίσης παραμένει στην ομάδα. Ο έμπειρος Latvala με συνοδηγό τον Mikka Antilla έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την ομάδα από το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο του 2017 στο Monte Carlo. Σκόραραν το πρώτο βάθρο για την Toyota στον ίδιο αγώνα, με την πρώτη τους νίκη να έρχεται μερικές βδομάδες αργότερα στην Σουηδία. Ο Latvala κατάφερε να ανεβεί τέσσερις φορές στο βάθρο μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά, όπου οι τελευταίες τρείς ήταν στους προηγούμενους τέσσερις αγώνες.

Τους Tanak και Latvala θα πλαισιώσει για το 2019 ο Kris Meeke. Ο Βορειοιρλανδός χαρακτηρίζετε σαν ένας από τους πιο γρήγορους οδηγούς στο WRC. Από το 2015 μέχρι και σήμερα κέρδισε πέντε αγώνες. Ο συνοδηγός του Meeke σε αυτή τη νέα προσπάθεια θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι Esapekka Lappi/Jarne Ferm είναι το πλήρωμα που αποχώρησε από την ομάδα. Το δίδυμο έκανε το ντεμπούτο του στο WRC με την Toyota στην Πορτογαλία της περσυνή χρονιά, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχε και την πρώτη του νίκη στην Φιλανδία. Εφέτος ανέβηκαν τρείς φορές στο βάθρο μέχρι στιγμής βοηθώντας την ομάδα να μαζέψει βαθμούς για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών όπου και προηγείται. Σε αυτό το σημείο η ΤΟΥΟΤΑ GAZOO Racing ευχαριστεί τους Esapekka  και Jarneγια τη σκληρή δουλειά τους.

Ο πρόεδρος της ομάδα Akio Toyoda ανέφερε, «Πρωτίστως θέλω να ευχαριστήσω τους Esapekka Lappiκαι Jarne Ferm που πάλεψαν μαζί μας σαν μέρος της ομάδας τα τελευταία δυο χρόνια. Η νίκη τους στον περυσινό αγώνα της Φιλανδίας ήταν εκπληκτική και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε όλοι. Με το πλούσιο ταλέντο του απέδειξε στην ομάδα ότι έχει μεγάλα κίνητρα. Στο φετινό αγώνα στην Φιλανδία είχα την ευκαιρία να δω από κοντά πόση αξία έχει για τους οπαδούς του και πόσο τον αγαπούν. Είμαι ευγνώμων για τους δεσμούς που δημιούργησε με την ομάδα τόσο ο Esapekkaόσο και οι οπαδοί του.»

Όσον αφορά τον Kris Meeke ο οποίος θα είναι στο δυναμικό της ομάδας τη νέα χρονιά είπε. «Έχω μεγάλες ελπίδες ότι με την εμπειρία του θα βοηθήσει ώστε το Yaris WRC να γίνει ακόμα καλύτερο. Υπό την ηγεσία του αγωνιστικού διευθυντή Tommi Makinen θα διασφαλίσουμε ότι το Yaris WRC θα οδηγείται έχοντας ακόμα καλύτερο ρυθμό. Τον εμπιστεύομαι και ανυπομονώ για την έναρξη της νέας σεζόν με πολλή ενθουσιασμό.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makkinen είπε, «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα έχουμε τον Kris στην ΤΟΥΟΤΑ GAZOO Racing. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ γρήγορος και πολύ έμπειρος. Οι τεχνικές του γνώσεις είναι σχεδόν σε πολύ ψηλό επίπεδο και πιστεύω ότι μπορεί να δώσει νέες ιδέες ούτως ώστε να μας βοηθήσει να κάνουμε το Yaris WRC καλύτερο. Είμαι επίσης ευχαριστημένος που ο Jari-Matti συνεχίζει στην ομάδα. Έκανε πολύ καλή δουλειά και πρόσφατα τερμάτισε στο βάθρο ξανά, κάτι το οποίο ήταν σημαντικό. Μαζί με τον Ott, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας από τους πιο γρήγορους οδηγούς αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα για την ερχόμενη χρονιά με τρείς οδηγούς οι οποίοι είναι γρήγοροι, έμπειροι και μπορούν να κερδίσουν αγώνες. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια δυνατή ομάδα η οποία θα μπορεί να παλέψει για το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών. Τέλος θα ήθελα να πω ότι λυπάμαι που βλέπω τον Esapekka να αποχωρεί από την ομάδα για να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση, όμως όλοι του ευχόμαστε καλή τύχη.»

Απο την πλευρά του ο Kris Meeke είπε, «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή που θα είμαι οδηγός στην Toyota. Θέλω να ευχαριστήσω τους AkioToyoda, Tommi Makinen και όλη την Toyota που πίστεψαν σε εμένα. Πριν από τρία χρόνια συζητήσαμε το ενδεχόμενο να εντασσόμουν στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό έγινε τώρα. Η απόδοση του Yaris WRC μιλά από μόνη της. Το ομαδικό πνεύμα εδώ είναι απίστευτο και διακρίνεις την Ιαπωνική κουλτούρα και σεβασμό. Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Δεν έχω συγκεκριμένους στόχους. Θέλω να απολαύσω το οδήγημα και να βοηθήσω την Toyota να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το πρώτο πρωτάθλημα που κέρδισα ήμουν στην ηλικία των 16 όταν συνοδηγούσα με τον αδερφό μου στο τοπικό πρωτάθλημα της χώρας μου. Κερδίσαμε τον τίτλο με ένα Toyota Corolla γι΄αυτό για αρκετούς λόγους νοιώθω εξαιρετικά που είμαι εδώ. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να είμαι αυτή τη στιγμή.»