ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 11ος γύρος: ΓΕΡΜΑΝΙΑ Σπάει τα ρεκόρ ο Johan Kristoffersson

Ο προτελευταίος γύρος του πρωταθλήματος World Rallycross της FIA διεξήχθη στην Γερμανία, όπου συνεχίστηκε η απόλυτη κυριαρχία του αθλητή της Monster EnergyJohan Kristoffersson και της PSRX Volkswagen Sweden. Με την νίκη αυτή η Σουηδική ομάδα κατέκτησε και το πρωτάθλημα των ομάδων, ένα αγώνα μετά που ο Kristofferson στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου. Μάλιστα ο κορυφαίος οδηγός, είχε και τον καλύτερο χρόνο συνολικά στα προκριματικά.

Ο οδηγός της PSRX Volkswagen Sweden εκκίνησε από την pole position και έφερε πρώτος το αυτοκίνητο του στο νήμα, μαζεύοντας την δέκατη φετινή του νίκη με το Volkswagen Polo R, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τον θεσμό (10 νίκες σε μια χρονιά). Ο Mattias Ekstrom  της EKS Audi Sport ήταν ταχύτερος στο Q3 και ξεκίνησε δίπλα από τον πρωταθλητή, τερματίζοντας τον αγώνα στην δεύτερη θέση με το Audi S1 στο Estering της Γερμανία. Ο άλλος οδηγός της EKS Audi Sport, Andreas Bakkerud, πέρασε από το joker του στον τέταρτο γύρο και έκλεισε το διπλό βάθρο για την ομάδα του.

«Ο τελικός ήταν πιο δύσκολο από ότι φαινόταν προς τα έξω και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα ομάδων εδώ. Η νίκη σημαίνει πάντα πολλά για μένα, ήρθαμε διαβασμένοι στην Γερμανία και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα. Είναι μια δύσκολη πίστα, με πολλές μάχες μέσα από τις δυο μέρες. Η πρώτη στροφή είναι υψίστης σημασίας έτσι η εκκίνηση έπρεπε να ήταν αλάνθαστη. Είμαι πανευτυχής για το ότι στεφθήκαμε πρωταθλητές εδώ και μάλιστα με νίκη» δήλωσε ο Kristoffersson.

Η δεύτερη θέση του Ekstromτον φέρνει πιο κοντά στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης της γενικής κατάταξης, ένα αγώνα πριν το τέλος της σεζόν που θα γίνει στη Νότιο Αφρική. Εκεί όπου πρέπει να πάρει περισσότερους βαθμούς από τους Kakkerud, Solbergκαι Loebπου τον ακολουθούν από κοντά: «Καταφέραμε να ανεβάσουμε και τα δυο αυτοκίνητα της ομάδας επάνω στο βάθρο μέσα στην έδρα μας. Θέλαμε την νίκη και παρόλο του ότι πλησιάσαμε, δεν τα καταφέραμε να κερδίσουμε. Ο ανταγωνισμός, ήταν για ακόμα μια φορά, πού έντονος. Θα κλείσουμε δυνατά την χρονιά στην Νότιο Αφρική» δήλωσε ο Ekstrom.

 Βαθμολογία οδηγών


1    Johan KRISTOFFERSSON        VWPOLOGTI            311

2    Mattias EKSTRÖM                       AUDI S1                      228

3    Andreas BAKKERUD                   AUDI S1                      224

4    Petter SOLBERG                         VW POLO GTI            221

5    Sebastien LOEB                           PEUGEOT 208           205

6    Timmy HANSEN                           PEUGEOT 208           177

7    Niclas GRONHOLM                     HYUNDAI i20              142

8    Kevin HANSEN                             PEUGEOT 208           128

9    Janis BAUMANIS                          FORD FIESTA            88
10  Timur Timerzyanov                      HYUNDAI i20              77