H νέα εποχή της Volvo ξεκινά με το καινούριο αμιγώς ηλεκτρικό EX90

Volvo EX90

Tο νέο Volvo EX90 αντιπροσωπεύει την έναρξη μίας νέας εποχής για τη Volvo. Μια εποχή κατά την οποία δρομολογεί μία αποφασιστική πορεία για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Όπως είναι ήδη γνωστό, μέχρι το 2030, η Volvo σκοπεύει να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Το Volvo EX90 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις  σουηδικές καταβολές της μάρκας. Είναι ένα κομψό, πολυχρηστικό οικογενειακό αυτοκίνητο με σύγχρονες αναλογίες, σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής όσον αφορά την κεντρική υπολογιστική του μονάδα, τη συνδεσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση, για βέλτιστη ασφάλεια, αποδοτική λειτουργία και αισθητική. Η ασφάλεια που προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό του Volvo EX90 είναι επίσης αυξημένη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Volvo. Είναι το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να κατανοεί τους επιβάτες και τον χώρο που το περιβάλλει ενώ έχει τη δυνατότητα να γίνεται πιο έξυπνο και πιο ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, καθώς μαθαίνει από νέα δεδομένα και λαμβάνει ενημερώσεις.

Το Volvo EX90 διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία μας στην ανίχνευση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Προηγμένοι αισθητήρες όπως κάμερες, ραντάρ και lidar, συνδέονται με την υψηλών προδιαγραφών κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου, όπου ο επεξεργαστής NVIDIA DRIVE τρέχει το εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό της Volvo Cars, παράγοντας σε πραγματικό χρόνο θέαση 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό ειδικοί αισθητήρες και κάμερες, με την υποστήριξη αλγορίθμων μετρούν τη συγκέντρωση του βλέμματος. Η τεχνολογία επιτρέπει στο Volvo EX90 να αντιλαμβάνεται εάν έχει αποσπαστεί η προσοχή σας, είστε νυσταγμένος ή με άλλο τρόπο απρόσεκτος.

Μία κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών υποστηρίζει ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment στην αγορά, με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google. Συμπεριλαμβάνονται η φωνητική βοήθεια από το Google Assistant, η πλοήγηση από το Google Maps και οι περισσότερες από τις αγαπημένες εφαρμογές στο Google Play. Το Volvo EX90 θα διαθέτει επίσης τεχνολογία τηλεφωνικού κλειδιού ως στάνταρ εξοπλισμό.

Με άλλα λόγια, το Volvo EX90 δεν θα είναι απλώς ένα νέο αυτοκίνητο, αλλά ένας ιδιαίτερα προηγμένος υπολογιστής σε τροχούς που γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη σε τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού.

Η αρχικά διαθέσιμη twin-motor AWD έκδοση τροφοδοτείται από μία μπαταρία 111kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν από κοινού στην έκδοση υψηλών επιδόσεων 380 kW (517 hp) και 910 Nm ροπής. Παρέχει αυτονομία οδήγησης με μηδενικούς ρύπους έως και 600 km με μόνο μία φόρτιση, σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμών WLTP, φορτίζει από το 10% έως το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Τέλος, το Volvo EX90 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την ενεργοποίηση της δυνατότητας αμφίδρομης φόρτισης. Είναι μία τεχνολογία επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να χρησιμοποιεί την μπαταρία του αυτοκινήτου ως επιπλέον πηγή τροφοδοσίας, για ενέργεια στο σπίτι ή σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή σε ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.