Ξυπνά μνήμες από το παρελθόν η ανάβαση Πισσουρίου την ερχόμενη Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η ανάβαση Πισσουρίου με διοργανωτή την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Η ανάβαση Πισσουρίου ξυπνά μνήμες του παρελθόντος όντας από τις συναρπαστικότερες του θεσμού. Η φετινή έκδοση έχει χαρακτηριστεί σαν «All Stars» και συμμετοχή δήλωσαν 25 οδηγοί, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στην μήκους 2,5 χιλιομέτρων διαδρομή. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:10 με την δοκιμαστική διαδρομή και θα συνεχιστεί με τις δυο χρονομετρημένες όπου θα αναδειχτεί και ο νικητής. Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο χώρο της εκκίνησης.

Δυνατά ονόματα των αγώνων αναβάσεων επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση δείχνοντας ότι ακόμα υπάρχει η δίψα για πρωταθληματικούς αγώνες.

Αναμφίβολα ξεχωρίζει η συμμετοχή του τελευταίου πρωταθλητή (2021) Γιάννη Καπετάνιου ο οποίος με το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo VIII θα τρέξει στην κατηγορία RCE2. Θα έχει να αντιμετωπίσει τον Τουρκοκύπριο Deniz Dennerμε συνοδηγό τον Omer Topcu και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo VI και τους Χρίστο Παναγιώτου (Mitsubishi LancerEvo ΙΙΙ) και Νικόλα Ευγενίου (Subaru Impreza). Στην ίδια κατηγορία θα αγωνιστούν και οι Χάρης Πέρικκος με το Psaltis/ ENEOS Mitsubishi Lancer Evo VII, Γιάννης Χριστοφή (Mitsubishi Colt) και Αργύρης Μπέλου (Toyota Corolla GT4).

Ο Αβραάμ Αβραάμ με το Psaltis Autoparts Nissan Pulsar είναι εκ των φαβορί για τη νίκη στην κατηγορία RCE1 και αντίπαλοι του την Κυριακή θα είναι οι Γιάννος Καδής (Honda Civic), Κυριάκος Κουδούνιας (Renault Clio) και οι Νεκτάριος Γεωργίου/Κυριάκος Γεωργίου (Honda Civic). Στην RCK1 ο Λούκας Χριστοφόρου με TALEX είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στους Γιώργο Γεωργίου και Κύρο Γεωργίου, αμφότεροι με SEMOG BRAVO SPORT, αλλά και τον νεαρό Μιλτιάδη Μιλτιάδους (Speed Car Extreme), ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά σε αγώνα στην Κύπρο.

Οι τελευταίοι διεκδικητές του τίτλου στην κατηγορία RCS2 το 2021 θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και πάλι στην ανάβαση Πισσουρίου. Πρόκειται για τον τελευταίο πρωταθλητή Φώτο Φωτιάδη (Mitsubishi Lancer Evo III) που θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τον Δημήτρη Λάμπρου και Άλεξ Αλεξάνδρου με Mitsubishi Lancer Evo VII αλλά και τους Χρίστο Πεγιάζη με Mitsubishi Lancer Evo VIII. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξει επίσης και ο Χρίστος Πολυκάρπου με το θεαματικό Psaltis / ENEOS BMW E36 M3 αλλά και οι Ευτύχιος Τρύφωνος/Νικόλας Ψύλλος με Mitsubishi Lancer EvoVII.

Στην κατηγορία RCS1 θα αγωνιστούν οι Στέλιος Κυθρεώτης (SKF Honda Civic), Μάριος Κωνσταντινίδης (VW GOLF), Γιώργος Πικκής (Ford Escort MK II)  και Ιωάννης Αυγουστή (Suzuki Ingnis). Μόλις ένας οδηγός θα τρέξει στην RC2 και αυτός είναι ο Ρογήρος Λιασίδης με συνοδηγό στο Mitsubishi Lancer Evo IX τον Λούκα Λιασίδη.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία ανάλλακτών Ψάλτης και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS.