H νέα εμφάνιση του φετινού Αυτοκινήτου Ασφαλείας της Mercedes AMG στην F1

Εδώ και πολλά χρόνια, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ήταν πάντα εκεί μετά από ένα ατύχημα ή για μια επανεκκίνηση σε ένα αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1. Εδώ και 25 χρόνια, το αυτοκίνητο αυτό ήταν πάντα ένα δημιούργημα της Mercedes AMG . Μάλιστα στα 20 από αυτά τα χρόνια, ο Bernd Mayland βρίσκεται στο τιμόνι του επίσημου αυτοκινήτου ασφαλείας.

Mercedes-AMG GT-R Official FIA F1 Safety Car;Combined fuel consumption 12.4 l/100 km, combined CO2 emissions 284-282 g/km*

Για φέτος, μπορεί η όψη του να φαίνεται, αρχικά η ίδια, ωστόσο έχουν προστεθεί μερικές, σημαντικές λεπτομέρειες. Η AMG GT R εμφανίστηκε στους πρώτους γύρους του φετινού πρωταθλήματος υποστηρίζοντας  εμφανώς την καμπάνια διαφορετικότητας του θεσμού, «WeRaceAsOne” με ένα ουράνιου τόξο στα πλάγια και στο καπό του αυτοκινήτου. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός συμβολίζει την αθλητική δέσμευση για διαφορετικότητα και ένταξη όλων των ανθρώπων στον θεσμό.

Ως ένδειξη αυτής της δέσμευσης, το ουράνιο τόξο και το hashtag #WeRaceAsOne εμφανίζεται και σε όλα τα αυτοκίνητα της Formula 1 και στις πίστες. Εκτός από την καμπάνια «WeRaceAsOne», η κλήση για «ασφαλή οδήγηση» είναι ορατή στο κάλυμμα του κινητήρα του αυτοκινήτου ασφαλείας της Mercedes AMG.

Ωστόσο, από τεχνικής απόψεως, το Επίσημο Αυτοκίνητο Ασφάλειας της F1 παραμένει αμετάβλητο: ο ισχυρός κινητήρας V8 Biturbo 4,0 λίτρων με τους 585 ίππους, το περίπλοκα σχεδιασμένο σασί, η εξελιγμένη ενεργή αεροδυναμική και η έξυπνη ελαφριά μορφή κατασκευή της. Τα προαιρετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το πακέτο AMG Track με σύστημα προστασίας από ανατροπή και το σύστημα υψηλής απόδοσης σύνθετων κεραμικών φρένων. Το AMG GT E είναι απόλυτα κατάλληλο για αυτή τη σκληρή δουλειά στο αποκορύφωμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με τελική ταχύτητα 318 km/h και 3,6 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση, η AMG GTR δίνει τα πάντα έξω στην πίστα για να μην υπερθερμαίνονται τα αγωνιστικά πίσω της όταν πρέπει να κινούνται αργά.