GP ΤΣΕΧΙΑΣ – Αγώνας: Ακόμα μια νίκη για τον Marquez

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με 40λεπτη καθυστέρηση, ο Marc Marquez αναδείχθηκε νικητής στο Τσεχικό Grand Prix που έγινε στην πίστα του Brno. Μαζί του στο βάθρο οι Dovizioso, Miller.

Παρά το γεγονός πως οι προγνώσεις του καιρού έκαναν λόγο για ηλιοφάνεια, μια μικρή μπόρα προκάλεσε πανικό λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα στην Τσεχία. Οι αναβάτες επέστρεψαν στα pits κι η εκκίνηση του αγώνα αναστάλθηκε, καθώς το νερό στις τελευταίες στροφές ήταν αρκετό.

Τελικώς μετά από 40 λεπτά αδράνειας αποφασίστηκε η έναρξη του αγώνα, με την διάρκεια του αγώνα να μειώνεται κατά έναν γύρο, στους 20.

Στην εκκίνηση ο Marquez έφυγε αρκετά καλά από την pole position και κράτησε την πρώτη θέση. Την καλύτερη εκκίνηση όμως έκανε ο Andre Dovizioso που πετάχτηκε πολύ γρήγορα από την 4η στην 2η θέση, όπως κι ο Alex Rins που ανέβηκε 4ος. Αντίθετα, πολύ κακή ήταν η εκκίνηση για τον Johann Zarco που έπεσε στην 12η θέση, παρότι εκκινούσε 3ος, αλλά και για τον Maverick Vinales που έπεσε 15ος. Πρόωρο τέλος είχε ο αγώνας για τους Joan Mir και Franco Morbidelli που είχαν μια σύγκρουση στην 4η στροφή.

Ο Marquez διατήρησε την πρωτοπορία για τους πρώτους γύρους, με τον Dovizioso και τους Miller, Rins να ακολουθούν κατά πόδας. Πιο πίσω Pol Espagraro και Valentino Rossi είχαν ήδη αρχίσει να μάχονται για την 5η θέση της κατάταξης.

Στον τρίτο γύρο ο Rins πίεσε και πέρασε τον Miller για την τρίτη θέση, ενώ 3 γύρους αργότερα, μετά από έντονη πίεση το ίδιο έκανε κι ο Rossi απέναντι στον Espargaro. Την κίνηση του Ιταλού ακολούθησε κι ο Crutchlow, που έδειξε να έχει καλό ρυθμό.

Μπροστά ο Marquez δεν μπορούσε να ξεμακρύνει από τους Dovizioso και Rins, όμως δεν έδειχνε να απειλείται κι ιδιαίτερα, κρατώντας με σχετική άνεση την πρώτη θέση. Στον 8ο γύρο ο Crutchlow πέρασε και τον Rossi ανεβαίνοντας στην 5η θέση.

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Marquez άρχισε σιγά-σιγά να ανοίγει τη διαφορά του από τον Dovizioso, ενώ ο αναβάτης της Ducati έκανε το ίδιο με τον τρίτο Rins. Πιο πίσω ο Pol Espargaro δεν μπορούσε να αντέξει στον ρυθμό των αντιπάλων του κι έπεσε ένατος πίσω από τους Quartararo και Petrucci.

Ο Rins δεν μπόρεσε να κρατήσει σε καλό ρυθμό τα ελαστικά του κι άρχισε να χάνει έδαφος αρκετά γρήγορα από τον Miller που άρχισε να πιέζει σθεναρά τον Ισπανό της Suzuki. Τελικά 2 γύρους πριν το τέλος ο Αυστραλός επιτέθηκε και κατάφερε να περάσει.

Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Marc Marquez που για μία ακόμη φορά κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη και να διευρύνει ακόμη περισσότερο την διαφορά του στο πρωτάθλημα.


Δεύτερος ήταν ο Andrea Dovizioso που δεν απείλησε, ούτε όμως απειλήθηκε για την δεύτερη θέση, παίρνοντας μάλιστα και σημαντικό πλεονέκτημα στην μάχη για την αντίστοιχη θέση στο μονοθέσιο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jack Miller με την δεύτερη Ducati.

Ο Alex Rins μπορεί στο τέλος να απειλήθηκε από τον Cal Crutchlow, όμως κράτησε την τέταρτη θέση, με τον Βρετανό να συμβιβάζεται με την πέμπτη. Ο Valentino Rossi πήρε άνετα την έκτη θέση, μπροστά από τους Fabio Quartararo, Danilo Petrucci, Takaaki Nakagami και Maverick Vinales που ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Επόμενος αγώνας για το MotoGP, το ερχόμενο τριήμερο 9-11 Αυγούστου από την πίστα του Red Bull Ring και το Grand Prix Αυστρίας!

Πηγή:totalracing.gr