GP Μαλαισίας – Αγώνας: Νίκη Marquez μετά από πτώση του Rossi

Ο Marc Marquez ευνοήθηκε από την πτώση του Valentino Rossi και πήρε μια εύκολη νίκη στο Grand Prix Μαλαισίας, μπροστά από τους Alex Rins και Johann Zarco.

Η μετάθεση του αγώνα δύο ώρες νωρίτερα λειτούργησε, καθώς τα σύννεφα βροχής έμειναν μακριά από την πίστα της Sepang, η οποία παρέμεινε στεγνή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όλοι οι αναβάτες, με εξαίρεση τον Jack Miller, χρησιμοποίησαν το μαλακό πίσω ελαστικό, ενώ ο Αυστραλός έβαλε το ελαστικό μέσης γόμας.

Στην εκκίνηση ο Zarco έφυγε καλά από την pole position, όμως ο Rossi έφυγε ακόμη καλύτερα από τη δεύτερη θέση και πήρε το προβάδισμα στην πρώτη στροφή. Την ίδια στιγμή ο Miller δεν μπόρεσε να περάσει τον Γάλλο, όμως κράτησε πίσω του τον Marquez που μπόρεσε να ανέβει στην τέταρτη θέση. Πολύ καλά έφυγε κι ο Iannone, ο οποίος απειλούσε την Honda από την πέμπτη θέση, αλλά έκανε λάθος στην προτελευταία στροφή κι έμεινε εκτός αγώνα με μια πτώση.

Ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής άρχισε άμεσα να πιέζει για την τρίτη θέση και 2 γύρους μετά κατάφερε να περάσει στην τελευταία στροφή της πίστας. Ταυτόχρονα, ο Rossi είχε καταφέρει να ανοίξει ήδη μια διαφορά από τον Zarco, ενώ εντυπωσιακά είχε ξεκινήσει ο τοπικός ήρωας, Hafish Syahrin, που είχε ανέβει στην 11η θέση, έχοντας ξεκινήσει τελευταίος.

Στις μάχες της δεκάδας, ο Dovizioso προσπάθησε να περάσει τον Miller για την τέταρτη θέση και τα κατάφερε, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο πέτυχαν κι οι Pedrosa, Rins που πίεζαν με τη σειρά τους την εργοστασιακή Ducati.

Στον 7ο γύρο, ο Marquez εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Zarco για να πλησιάσει και να περάσει δεύτερος.  Παρόλα αυτά ο Ισπανός δεν ήταν σε θέση να απειλήσει άμεσα τον Rossi που διατηρούσε τη διαφορά του κοντά στο ένα δευτερόλεπτο.

Dani Pedrosa κι Alex Rins κατάφεραν να περάσουν τον Dovi, που δεν έδειχνε να έχει τον απαραίτητο ρυθμό για να απειλήσει για μια θέση στο βάθρο, ενώ ο Vinales ανέκαμπτε σιγά-σιγά από την 11η θέση στο grid, περνώντας τους Bautista και Miller για να ανέβει στην έβδομη θέση.

Ο Rossi κατάφερνε στους επόμενους γύρους να διατηρήσει τη διαφορά του από τον Marquez κοντά στο ένα δευτερόλεπτο, όμως ο Zarco έχανε έδαφος στην μάχη της πρωτοπορίας. Παρόλα αυτά, οι Pedrosa, Rins δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τον Γάλλο, ενώ ο Vinales έδειχνε εξαιρετικό ρυθμό, παίρνοντας και την έκτη θέση από τον Dovizioso.

Στο ξεκίνημα του 17ου γύρου όμως πραγματοποιήθηκε η καθοριστική στιγμή του αγώνα. Ο Rossi έχασε το μπροστινό μέρος στην πρώτη στροφή κι έπεσε, δίνοντας την πρώτη θέση στον Marquez και χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία για να πάρει τη πρώτη του νίκη στην Sepang.

O Marc Marquez δεν είχε πρόβλημα στη συνέχεια να διατηρήσει τη διαφορά του από τους διώκτες του και να πάρει την ένατη νίκη της χρονιάς. Πίσω του ο Rins κατάφερε να πλησιάσει και τελικά να περάσει τον Zarco στον τελευταίο γύρο του αγώνα για τη δεύτερη θέση.

Ο Maverick Vinales επέστρεψε από την απογοήτευση του Σαββάτου για να τερματίσει στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Dani Pedrosa. Ο Andrea Dovizioso κι η Ducati απογοήτευσαν κι η έκτη θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να πετύχουν. Alvaro Bautista, Jack Miller και Danilo Petrucci ακολούθησαν, ενώ ο Syahrin ολοκλήρωσε την δεκάδα του Μαλαισιανού Grand Prix.

Το πρωτάθλημα του MotoGP ολοκληρώνεται το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου από την πίστα της Βαλένθια και το Grand Prix της ισπανικής πόλης.

Πηγή:totalracing.gr