GP ΗΠΑ – ΚΑΤΑΤΑΚΤΉΡΙΕΣ: MARQUEZ ΣΤΗΝ POLE, ΔΕΎΤΕΡΟΣ Ο ROSSI

Ο Marc Marquez πήρε ακόμα μία pole position επί Αμερικανικού εδάφους, με τον Valentino Rossi να φτάνει κοντά στο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ισπανού.

Η κακοκαιρία χτύπησε το Austin το πρωί του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το FP3, και να διεξαχθεί μόνο το FP4, σε ενδιάμεσες συνθήκες.

Το Q1 είχε αρκετά μεγάλα ονόματα, όπως αυτά των Dovizioso, Petrucci και Lorenzo, και με την πίστα πλέον να είναι στεγνή, όλοι βγήκαν με σλικ ελαστικά.

Oliveira και Petrucci έδιναν τον ρυθμό στην αρχή, μετά τις πρώτες γρήγορες προσπάθειες, με τον Iannone πολύ κοντά στην πολυπόθητη 2η θέση.

Όσο περνούσε ο χρόνος, όμως, οι αναβάτες βελτίωναν, με τον Dovizioso να ανεβαίνει πρώτος προσωρινά, προτού τον περάσει αρχικά ο Lorenzo, και στη συνέχεια ο Petrucci, για να τον αφήσουν εκτός Q2, για μόλις 0,016 δλ.

Μαζί του στην 5η σειρά θα είναι και ο Mir με τον Nakagami, ενώ ο A. Espargaro ήταν 6ος, παρά το γεγονός για λίγο βρέθηκε ακόμα και 2ος.
Στο Q2, το απόλυτο φαβορί ήταν ο Marquez, και το επιβεβαίωσε με την πρώτη του προσπάθεια, που ήταν 0,7 δλ. πιο γρήγορη από εκείνη του Rossi. Παράλληλα, ο Lorenzo αντιμετώπισε θέμα με τη μοτοσυκλέτα του, την οποία αναγκάστηκε να αφήσει στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, και έτρεξε πίσω στα pits, κάνοντας την καλύτερη μίμηση του ομόσταυλού του από το 2015, στην ίδια πίστα.

Όταν οι αναβάτες βγήκαν για τις τελευταίες τους προσπάθειες, ο Marquez δεν κατάφερε να βελτιώσει, ενώ ο Rossi μπόρεσε να κλείσει τη διαφορά σχεδόν στα τρία δέκατα, αλλά δεν μπόρεσε να κλέψει την pole από τα χέρια του πρωταθλητή.

Ο Crutchlow ανέβηκε στην 3η θέση, προσπερνώντας τον Miller που κατετάγη 4ος, ενώ την τρίτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσαν οι P. Espargaro και Vinales.

Πηγή:totalracing.gr