FORUM8 Rally Japan – Shakedown: Neuville και Evans έγραψαν τον ίδιο χρόνο

Ο τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το FORUM8 Rally Japan άρχισε σήμερα με το shakedown που έγινε στο πάρκο Kuragaike, σε μια στενή και τεχνική διαδρομή μήκους 2,8 χιλιομέτρων.

Η ίδια διαδρομή είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί και το απόγευμα σαν η πρώτη του αγώνα, με αντίθετη όμως φορά.

Ο Neuville έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και στο μπάκετ του Hyundai i20 N ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα, ενώ στη συνέχεια τον βελτίωσε και στα υπόλοιπα τέσσερα.

Αυτός που έστω και αργά κατάφερε να γράψει ίδιο χρόνο με τον Neuville ήταν ο Elfyn Evans με το GR Yaris, ο οποίος σημείωσε την καλύτερη του επίδοση στην πέμπτη διέλευση.

Όσον αφορά το ρυθμό ολόκληρης της σεζόν, ο Neuville δεν κατάφερε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και στον τελευταίο αγώνα της σεζόν βρίσκετε 21 βαθμούς μακριά από τον ομόσταβλό του Ott Tänak, ο οποίος θα αποχωρήσει από την ομάδα το απόγευμα της Κυριακής.

Με τον τίτλο οδηγών να έχει πάει ήδη στον Kalle Rovanpera, το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει ο Neuville είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. «Έχει αρκετές προκλήσεις εκεί έξω με ορισμένες πολύ ελικοειδής ειδικές διαδρομές μέσα στα δάση», είπε ο Neuville. «Παρόλο που οι δρόμοι έχουν καθαριστεί από τους διοργανωτές, εξακολουθούν σε ορισμένα σημεία να είναι βρώμικοι και θα είναι δύσκολο. Δεν ήξερα πραγματικά τι να περιμένω ερχόμενος εδώ και ήταν μια ωραία έκπληξη. Έχω απολαύσει το χρόνο μου στην Ιαπωνία μέχρι στιγμής κα ελπίζω ότι θα παραμείνει έτσι σε όλο το Σαββατοκύριακο».

Ο νικητής στην Ισπανία Sébastien Ogier ολοκλήρωσε τρίτος μόλις πέντε δέκατα πιο πίσω από τους Neuville και Evans. Τις επόμενες δυο θέσεις κλείδωσαν τα αυτοκίνητα της M-Sport Ford με τους Craig Breen και Gus Greensmith, έχοντας και οι δύο με τα Puma ίδιο χρόνο.

Τον έκτο χρόνο σημείωσε ο Kalle Rovanpera, ενώ ο Tänak ήταν 1,1 πιο αργός από τον Neuville όντας έβδομος, με τους Dani Sordo και Takamoto Katsuta να είναι στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα. Ο υποψήφιος για τον τίτλο στο WRC2 Emil Lindholm συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Αποτελέσματα shakedown