FORUM8 Rally Japan – Μέρα 2η: Έτοιμη για θρίαμβο η Toyota

Η κυριαρχία του Evansτην Παρασκευή σε συνδυασμό με τις ατυχίες των κύριων ανταγωνιστών του σήμαιναν ότι είχε την πολυτέλεια να αποφύγει τα ρίσκα σήμερα στους στεγνούς αλλά ολισθηρούς δρόμους.

Επιπρόσθετα σε κάποια στιγμή αργά στη μέρα άρχισε να χιονίζει, αλλά προς ανακούφιση των οδηγών η βροχή που ακολούθησε ήταν πολύ σύντομη.

Η προσεκτική προσέγγιση του Evans επέτρεψε στον Ogier να μειώσει το προβάδισμα κατά 40 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, όμως ο Ουαλός εξακολουθεί να προηγείται με ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα από τον ομοσταβλό του πριν τις τελευταίες έξι ειδικές της Κυριακής.

Ο Evans θέλει τη νίκη πρωτίστως για να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στην βαθμολογία αλλά και για να πάρει τη ρεβάνς από τον Neuville καθώς το 2022 μετά από ζημιά στον τροχό η νίκη πήγε στον Βέλγο. Ο τελευταίος είναι εκτός συναγωνισμού μετά την έξοδο που είχε την Παρασκευή.

Ο φετινός πρωταθλητής Kalle Rovanperä συμπληρώνει την πρώτη τριάδα και συνάμα την κυριαρχία των GR Yaris στην Ιαπωνία όντας 25,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier. Ο Φινλανδός δεν έχει κάτι για να ανησυχεί για την Κυριακή, καθώς ο πλησιέστερος αντίπαλος του, ο Esapekka Lappi, είναι τέταρτος με διαφορά περισσότερο από ένα λεπτό.

Έχοντας εμποδιστεί από τεχνικά θέματα και ένα θολωμένο ανεμοθώρακα την Παρασκευή, ο Ott Tänak ανέβηκε στην γενική κατάταξη και πλέον είναι πέμπτος. Ο Εσθονός έχει και το βλέμμα πίσω του καθώς ο Takamoto Katsuta είναι 14,9 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Ο Ιάπωνας έχασε χρόνο όταν κτύπησε το GR Yaris νωρίς στον αγώνα, αλλά έκτοτε βρίσκεται σε ανοδική πορεία κερδίζοντας εφτά ειδικές μέχρι στιγμής.

Ο πρωτοπόρος στην WRC2 Andreas Mikkelsen είναι έβδομος γενικής, με τους Grégoire Munster, Nikolay Gryazin και Kajetan Kajetanowicz να συμπληρώνουν το TOP 10. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Kajetanowicz είναι σε πορεία να κατακτήσει τον τίτλο στο WRC2 Challenger.