FORUM8 Rally Japan – Μέρα 1η: Ο Ogier πήρε την πρώτη

Στον πρώτο του αγώνα με συνοδηγό τον Vincent Landais ο Sebastien Ogier (GR Yaris) έδειξε τις προθέσεις του για το FORUM8 Rally Japan, κερδίζοντας την αυλαία του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος.

Μόλις πέντε δέκατα του δευτερολέπτου χώρισαν τους πέντε κορυφαίους οδηγούς στις ολισθηρές συνθήκες στην Kuragaike Parka, πρώτη ειδική του αγώνα η οποία διεξήχθη υπό σκοτάδι. Πίσω από τον Ogier, στην μήκους 2,8km διαδρομή όντας ένα δέκατο πιο αργός ήταν ο Craig Breen με το Ford Puma.

Ο Ogier έπλεξε το εγκώμιο του Landais, όμως παραδέχθηκε ότι ο αγώνας θα είναι πιο δύσκολος την Παρασκευή όταν θα αγωνιστούν σε έξι δύσκολες ειδικές γύρω από το Aichi. «Ήταν έντονες οι αναγνωρίστηκες αλλά μέχρι στιγμής ο Vincent κάνει καλή δουλειά», ανέφερε ο Ogier. «Απόψε ήταν ένα καλό τεστ και μέχρι στιγμής όλα ήταν καλά, αλλά αύριο τα δεδομένα δυσκολεύουν».

Ο Ott Tänak στον τελευταίο του αγώνα με τη φόρμα της Hyundai Motorsport ολοκλήρωσε τρίτος, με τον ομόσταβλο του Thierry Neuville να είναι ένα δέκατο πιο πίσω. Ο Kalle Rovanpera (GR Yaris) μετά από μια προσεκτική προσέγγιση στην ειδική τερματίζοντας πέμπτος ακολουθούμενος από τον Elfyn Evans.

Ο τοπικός οδηγός Takamoto Katsuta έμεινε 1,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο και τρία δέκατα πίσω του τερμάτισε ο Gus Greensmith. Ο Ισπανός Dani Sordo τερμάτισε ένατος, με τον Emil Lindholm να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Η ειδική ακυρώθηκε για τους μετέπειτα οδηγούς, αφού ο τοπικός Toshiro Arai είχε μια δυνατή πρόσκρουση με το Citroen C3 Rally2. Τόσο ο Arai όσο και ο συνοδηγός του Naoya Tanaka μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρικούς ελέγχους.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1. Ogier 2min 7.0sec
2. Breen +0.1sec
3. Tänak +0.2sec
4. Neuville +0.3sec
5. Rovanperä +0.6sec
6. Evans +1.2sec