FMSC Rallysprint 2019: Preview

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου διοργανώνετε από το Σωματείο Αυτοκινήτου Αμμοχώστου ο πέμπτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων ταχύτητας, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής του FMSC Rallysprint 2019 είναι η γνωστή περιοχή κάμπος, όπου οι οδηγοί θα διαγωνιστούν στην τριών χιλιομέτρων χωμάτινη διαδρομή με στόχο τον απόλυτο χρόνο. Η έναρξη του αγώνα είναι στις 9:30 με την δοκιμαστική διαδρομή και αναμένετε να ολοκληρωθεί στις τρείς μετά και το πέρας των δυο χρονομετρημένων διαδρομών.

Συνολικά 33 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή με τους πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς να ετοιμάζονται για ακόμα μια επική μάχη. Αναμφίβολα, αυτοί που μονοπωλούν το ενδιαφέρων είναι ο πρωτοπόρας της βαθμολογίας και οδηγός της Petrolina ENI Racing Χρίστος Δημοσθένους και ο δεύτερος Πέτρος Πέτρου, οι οποίοι χωρίζονται από έξι βαθμούς.

Σε περίπτωση που ο Χρίστος Δημοσθένους κερδίσει, τότε τα δεδομένα θα είναι υπέρ του όσον αφορά τον τίτλο, όμως σε αντίθετη περίπτωση ο Πέτρου θα ανεβεί πρώτος με διαφορά ενός βαθμού και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα.

Μπορεί ο Πανίκος Πολυκάρπου να απομακρύνθηκε από την κορυφή, όμως είναι πάντα δυνατός ειδικά σε γρήγορες διαδρομές όπως αυτή στον κάμπο και μπορεί να μπει σφήνα ανάμεσα στους δυο προαναφερθέντες.

Η νίκη που πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα τον βάζει ανάμεσα στους μνηστήρες για τη νίκη. Ο λόγος βέβαια είναι για το νεαρό Γιώργο Πόλυκάρπου ο οποίος με την ανοδική του πορεία έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει και μπορεί άνετα να πρωταγωνιστήσει. Δυνατοί οδηγοί που μπορούν να πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα είναι και οι Δημήτρης Πιερή, Πιερή Junior και Pepsis Junior, οι οποίοι σε προηγούμενες εμφανίσεις έδειξαν ότι έχουν τα φώτα για να μπουν σφήνα ανάμεσα στους διεκδικητές της νίκης.

Η δικίνητη κατηγορία έχει το δικό της φαβορί και δεν είναι άλλος από τον Θωμά Θεοφάνους. Ο οδηγός της Costas Petrou Motors μετρά τρείς νίκες στους τρείς από τους τέσσερις αγώνες που έτρεξε φέτος και από ότι δείχνουν τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις του Λευκωσιάτη οδηγού, δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τον κερδίσει. Απέναντι του θα έχει για ακόμα ένα αγώνα άξιους αντιπάλους, όπως οι Μιχάλης Σοφοκλέους, Χρύσος Παντελή, Χρίστος Μαννούρης, Αντρέας Τσιελεπής και Μιχάλης Διομίδους.

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία τρείς οδηγοί κατάφεραν να κερδίσουν στο Παραλίμνι. Από μια νίκη μετρούν οι Μαριος Παναγιώτου και Πανίκος Πολυκάρπου, ενώ τις υπόλοιπες τρείς φορές νικητής αναδείχθηκε ο Chips Junior.

Το 2014 ο Μάριος Παναγιώτου κέρδισε το τελευταίο του πρωτάθλημα μετρώντας τρείς νίκες στη σεζόν. Μια από αυτές ήταν στον αγώνα της Λέσχης Αυτοκινήτου Αμμοχώστου όπου την τριάδα τότε συμπλήρωσαν οι Πρόδρομος Προδρόμου και ο Παρασκευάς Παρασκευά.


Ο μοναδικός οδηγός που έχει ξανακερδίσει στον κάμπο την τελευταία πενταετία μεταξύ αυτών που θα τρέξουν την Κυριακή είναι ο Πανίκος Πολυκάρπου, ο οποίος ήταν νικητής το 2015. Δεύτερος τερμάτισε ο Χρίστος Δημοσθένους και τρίτος ο Πρόδρομος Προδρόμου. Στο τέλος της χρονιάς πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χρίστος Δημοσθένους.

Από κει και πέρα τα ηνία ανέλαβε ο Chips Junior. Κέρδισε τρεις διαδοχικές χρονιές (2016, 2017 και 2018) όπου παράλληλα ήταν και πρωταθλητής με το τέλος της εκάστοτε χρονιάς.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.