FIM MXoN – Η ομάδα της μεγάλης Βρετανίας υποστηρίζετε από την Fiat Professional

Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας υποστηριζόμενη από την Fiat Professional θα αγωνιστεί στον αγώνα των εθνών, Monster Energy FIM Motocross of Nations, έχοντας πολύ πίεση στους ώμους της, καθώς ο αγώνας θα διεξαχθεί στην πατρίδα τους μπροστά από χιλιάδες οπαδούς. Η ομάδα φέτος αποτελείται από τους Max Anstie, Dean Wilson και Tommy Searle.

Ο Dean Wilson ο οποίος είχε την καλύτερη του σεζόν φέτος αγωνιζόμενος στην Αμερική, είναι κατενθουσιασμένος που επέστρεψε στην Ευρώπη και προετοιμάζετε πυρετωδώς για τον μεγαλύτερο αγώνα motocross της σεζόν. Παρά τα καλά αποτελέσματα που είχε στο συγκεκριμένο αγώνα, ο Σκοτσέζος ελπίζει ότι μπορεί για περισσότερα. ‘’Δεν νομίζω ότι έδειξα τις πραγματικές μου δυνατότητες σε αυτό τον αγώνα. Κάποτε δυσκολεύομαι στην πίστα αλλά ελπίζω φέτος να είμαστε δυνατοί και να ανεβάσουμε την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στο βάθρο. Με τη βοήθεια των θεατών νοιώθω έτοιμος να δώσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου’’.

Ο Tommy Searle ο οποίος θα αγωνιστεί στην κατηγορία ΜΧ2 είναι επίσης ενθουσιασμένος. Και αυτός είχε καλή παρουσία σε προηγούμενους αγώνες και αναμένετε ότι για ακόμα μια φορά θα έχει πολύ καλή απόδοση. ‘’Πρώτη φορά έτρεξα το 2006. Στον πρώτο μου αγώνα των εθνών ήμουν τόσο νέος που δεν θυμάμαι ακριβώς πως ήταν. Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος και γενικά ο αγώνας θα είναι πιθανότατα ο καλύτερος που έτρεξα στην καριέρα μου. Πραγματικά ανυπομονώ πολύ. Μίλησα επίσης με τον Max και πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε τον αγώνα. Δεν το λέω απλά αλλά το εννοώ. Ο Max μπορεί να κερδίσει την κατηγορία του, ο Dean επίσης μπορεί, όπως επίσης και εγώ. Είναι πολύ συναρπαστικό καθώς πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να πάμε καλά στον αγώνα’’.

Ο Max Anstie ο οποίος διανεύει μεγάλη περίοδο φορμαρίσματος στους αγώνες του MXGP γνωρίζει ότι η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας πρέπει να αποδώσει τα μέγιστα για να μπορέσει να πετύχει στον αγώνα των εθνών. ‘’Νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες’’ είπε ο Anstie. ‘’Ο Tommy τρέχει αρκετό καιρό στα 250 και ξέρουμε ότι είναι πολύ καλός. Η πίστα που θα τρέξουμε μοιάζει με τις Αμερικάνικες, έτσι ο Dean θα νοιώθει σαν στο σπίτι του. Θέλουμε να παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο. Θα είναι πολύ συναρπαστικό και είναι τιμή μου που συμμετέχω στην ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, όπως επίσης και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε σχέση με πέρσι είμαστε πολύ πιο δυνατή ομάδα. Θέλω να οδηγήσω στο όριο και αν κερδίσω θα είναι πολύ καλό. Αν δεν έχω καλό ξεκίνημα και καταφέρω να διακριθώ πάλι θα είναι καλό’’.

Μόλις μια βδομάδα απομένει για να ολοκληρωθεί η σεζόν στο πρωτάθλημα MXGP και μετά οι τρείς αναβάτες θα περάσουν χρόνο μαζί ούτως ώστε να παρουσιαστούν στον αγώνα συγκεντρωμένοι και δυνατοί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.