Ferrari: Αλλαγή νοοτροπίας στα μελλοντικά της μοντέλα

Η Ferrari αποκάλυψε ότι έχει αρχίσει να εργάζεται πάνω στο μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει τη νέα κορυφαία πρόταση της γκάμας της, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη της LaFerrari.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του τομέα marketing των Ιταλών, Ενρίκο Γκαλιέρα, είπε ότι το νέο hypercar θα το δούμε μετά το 2022 και θα έχει διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με εκείνο που αντικαθιστά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γκαλιέρα είπε ότι πλέον η εταιρεία δε θα εστιάσει στην αύξηση της ιπποδύναμης, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά στη σημαντική μείωση του βάρους. Αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό μοντέλο του Μαρανέλο είναι η SF90 Stradale, που διαθέτει 1.000 ίππους από διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 σύνολο 4.0 λίτρων και συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Η SF90 Stradale θα συνεχίσει να είναι το ισχυρότερο μοντέλο στην γκάμα της Ferrari αφού ο αντικαταστάτης της LaFerrari θα έχει μικρότερη ισχύ, αλλά θα δίνει έμφαση στη μείωση του βάρους, τη βελτίωση της αεροδυναμικής αλλά και της ευκολίας χειρισμού.

Ακόμα, ο Γκαλιέρα είπε ότι θα συνεχιστεί η εξέλιξη του ατμοσφαιρικού V12 των 6.5 λίτρων που διαθέτει η μάρκα, συμπληρώνοντας ότι θα προσπαθήσουν να μην προχωρήσουν στην προσθήκη ηλεκτροκινητήρων για να γίνει υβριδικό το σύνολο, αφού αυτό θα σήμαινε σημαντικά αυξημένο βάρος.

Πηγή:motori.gr