Ο Max McRae ίσως κάνει ντεμπούτο στους αγώνες ράλι

Ο Max McRae ίσως κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες ράλι του Βρετανικού πρωταθλήματος το 2020 στο McRae Rally Challenge, όπου εορτάζετε το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που κέρδισε ο θείος του, Colin, πριν από 25 χρόνια.

Στους εορτασμούς οι οποίοι λαμβάνουν χώρα τον Οκτώβριο στην πίστα Fife, θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά τρείς γενεές McRae καθώς θα αγωνιστεί ο πέντε φορές πρωταθλητής Βρετανίας Jimmy και ο πατέρας του Max και πρωταθλητής Βρετανίας το 1995 Alister.
Ο δεκαπεντάχρονος Max κέρδισε το διαγωνισμό Arise Racing Driver στην Αυστραλία όπου διαμένει οικογένεια εδώ και πολλά χρόνια και θα διαγωνισθεί το 2020 στο Western Union Formula 1000.

Μετά που κέρδισε αρκετούς τίτλους στους αγώνες Karting, ο McRae θα συνεχίσει να αγωνίζεται με μονοθέσια, όμως έχει και φιλοδοξίες για τους αγώνες ράλι.

«Έχω μια μεγάλη ευκαιρία με τη Formula 1000 φέτος. Το να οδηγήσω αυτοκίνητο όπως το Radical στη διαδικασία επιλογής ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κέρδισα για να είμαι ειλικρινής. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος όσον αφορά την επερχόμενη σεζόν. Την ίδια στιγμή σημαντικό για μένα είναι και το ράλι. Είχα την ευκαιρία να πάω στην Ουαλία και να οδηγήσω μερικά από τα αυτοκίνητα του πατέρα μου και του Colin που και αυτοί με τη σειρά τους οδήγησαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και ήταν φανταστικό».

Φαντάζει απίθανο να δούμε τον Max σε ένα Subaru Impreza WRC στο Knockhill αργότερα στη νέα χρονιά, το οποίο έγινε μάλιστα συνώνυμο πλέον με τον Colin, όμως ο πατέρας του, Alister έχει βλέψεις για να τον βάλει να αγωνιστεί.

«Οπωσδήποτε περιμένουμε το McRae Rally Challenge», ανέφερε ο Alister. «όλοι θέλουν τον Max στη λίστα εκκίνησης. Νομίζω ότι θα ήταν ωραίο να είναι ο πατέρας μου, εγώ και ο Max στον ίδιο αγώνα. Ο Max μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι 16, έτσι θα δούμε αν είναι εφικτό να οδηγήσει ένα μικρό αυτοκίνητο. Δε θέλουμε να οδηγήσει κάτι γρηγορότερο».

Επιπρόσθετα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Αυστραλία, ο Max θα αγωνιστεί επίσης στους ασφάλτινους αγώνες Rallysprint κοντά στη γενέτειρα του στο Perth.