F1 Mercedes-AMG Petronas: Επτά χρόνια παντοκρατορίας

Με το πέσιμο της καρό σημαίας στον αγώνα της Ίμολα ο Lewis Hamilton κατέκτησε την 93η νίκη της καριέρας του και η Mercedes πετύχαινε ένα καινούργιο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού της Formula 1: την κατάκτηση επτά συνεχόμενων παγκόσμιων πρωταθλημάτων κατασκευαστών. Και αυτό με πρωταγωνιστή τον Lewis Hamilton αφού κατάφερε να κερδίσει έξι τίτλους οδηγών σε αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, στον αγώνα του Σαν Μαρίνο, ξεπέρασε τους 5.000 γύρους στην πρωτοπορία ενός γκραν πρι ενώ το 1-2 της Mercedes ήταν το πέμπτο στο φετινό πρωτάθλημα και το 58ο της ομάδας. Η κυριαρχία στην Ιταλία σηματοδότησε και την 100η νίκη της ομάδας μέσα στην υβριδική εποχή, στην οποία κυριαρχεί.

«Επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα για την ομάδα, σίγουρα αυτή είναι μια ιστορία που θα λέω στα εγγόνια μου μία μέρα» δήλωσε ο Lewis Hamilton, ο οποίος είναι αγκαλιά με το δικό του έβδομο τίτλο στον θεσμό. «Βλέποντας γύρω μου την ομάδα, ξέρω ότι δούλεψαν όλοι σκληρά, αλλά και οι άντρες και γυναίκες στο εργοστάσιο και στην βάση μας στο Brixworth. Μπορεί ο κόσμος που μας βλέπει να νομίζει πως έχουμε συνηθίσει όλο αυτό το σκηνικό αλλά για μας είναι πάντα σαν την πρώτη φορά, αυτό είναι το πνεύμα της ομάδας μας. Είμαι αιώνια ευγνώμων που μπορώ και αποτελώ μέρος αυτής της επιτυχίας και αυτού του νέου ρεκόρ» συμπλήρωσε ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Με τη σειρά του ο αρχιτέκτονας όλων αυτών των επιτυχιών, ο Toto Wolff, δήλωσε: «Αυτή είναι μια απίστευτη στιγμή, και η αποκορύφωση όλων αυτών των προσπαθειών. Αυτή ήταν μια ασυνήθιστη σεζόν και αυτό με κάνει πολύ περήφανο που καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Πολύ αίμα, δάκρυα και ιδρώτας ξοδεύτηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει μεγάλες θυσίες για να το επιτύχουν. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους και όλες στην ομάδα, εδώ στην πίστα και πίσω στο σπίτι μας στο Brixworth και στο Brackley. Έχουμε μια καταπληκτική ομάδα ανθρώπων που συνεχίζει να ωθεί και να αυξάνει το σημείο αναφοράς σε νέα επίπεδα, αλλά αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η συντροφικότητα σε αυτήν την ομάδα και οι σωστές αξίες στον πυρήνα της».

Η κατάκτηση του έβδομου τίτλου κατασκευαστών για την Mercedes, την ανεβάζει στην τέταρτη θέση του πίνακα με τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές στην ιστορία της φόρμουλα ένα.