F.M.S.C AUTO/RALLY SPRINT 2018: Chips Junior = Συνώνυμο της νίκης

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Κάμπος στο Παραλίμνι ο δεύτερος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας, με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου. Από τους 35 οδηγούς που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα ξεκίνησαν οι 31 και μεγάλος πρωταγωνιστής για ακόμα μια φορά ήταν ο Chips Junior, ο οποίος έγινε πλέον το συνώνυμο της νίκης στους αγώνες ταχύτητας, καθώς για ακόμα ένα αγώνα έφυγε νικητής.

Η νέα χάραξη της διαδρομής περιλάμβανε άλματα, ευθείες και hairpins, όπως επίσης και ένα εσάκι με σημαίες τις οποίες όποιος ακουμπούσε έπαιρνε ποινή. Αυτό το σημείο της διαδρομής στάθηκε αφορμή ορισμένοι οδηγοί να κάνουν και τρίτο πέρασμα καθώς υπήρξαν παράπονα ότι αρκετά αυτοκίνητα πέρασαν ευθυγραμμίζοντας χωρίς να πάρουν ποινή. Όσοι επέλεξαν να ξανατρέξουν χρονομετρήθηκαν μόνο στην πρώτη και τρίτη διαδρομή, με τη δεύτερη να μην προσμετρά.

Αυτό δεν εμπόδισε σε καμία από τις διαδρομές τον Chips Junior να γράψει τον ταχύτερο χρόνο και να σημειώσει ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό του, πιστοποιώντας για ακόμα μια φορά την ανωτερότητα του.

Για πρώτη φορά φέτος ο Pepsis Junior τερμάτισε σε θέση βάθρου. Ήταν δυο δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Chips Junior και κατάφερε στο τέλος της μέρας να τερματίσει δεύτερος γενικής. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Πιερή, ο οποίος για ακόμα ένα αγώνα συνδύασε θέαμα και ουσία.

Τέταρτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Πέτρος Πέτρου, πέμπτος ο θεαματικός Pepsis, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Παναγιώτου.

Αρκετά καλός ήταν ο νεαρός Γιώργος Πολυκάρπου ο οποίος ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση γενικής, με τους Pepsis Junior 2, Σταύρο Αντωνίου και Πάμπο Λαό να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Σούπερ έκπληξη είχαμε στη δικήνητη κατηγορία όπου κανένας από τους συνήθεις ύποπτους δεν κατάφερε να κερδίσει. Αυτός που έφυγε για πρώτη φορά από τη συγκεκριμένη κατηγορία με το τρόπαιο το νικητή ήταν ο Θωμάς Θεοφάνους μετά που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Στη δεύτερη θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Θεοφάνους τερμάτισε ο Χάρης Ιωάννου και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κύπρος Χριστοδούλου.

Άτυχος φάνηκε ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος πραγματοποίησε μόνο μια χρονομετρημένη διαδρομή (πρώτη), καθώς στη δεύτερη ο κινητήρας του αυτοκινήτου παρέδωσε πνεύμα.

Δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή δεν έκαναν ούτε οι Λιμνιώτης, Γιώργος Αγαθοκλέους και Αντώνης Χειλημήντρης.

Στην κατηγορία Kart έτρεξαν δυο οδηγοί, με τον Νίκο Θωμά να επικρατεί του Γιώργου Γεωργίου. Και οι δυο όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε, εντυπωσίασαν ξανά με τα πολύ θεαματικά τους περάσματα.

Δείτε επίσης το νέο πρόγραμμα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά το πρόβλημα που υπήρξε με την ασφαλιστική κάλυψη των αγώνων.

Calendar 2018 Rev 5 Final

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα ταχύτητας είναι προγραμματισμένος για τις 14 Οκτωβρίου με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού.

Τελικά αποτελέσματα

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Κούλλης Κυριάκου