EURONASCAR 2 Whelen Series Finals – Προκριματικά: Δεύτερος ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα προκριματικά του τελευταίου αγώνα του EURONASCAR 2 Whelen Series στο AutodromoVallelunga στην Ιταλία.

Αρκετά ορεξάτος ήταν ο συμπατριώτης μας και αυτό φάνηκε στην πίστα. Ο καλύτερος του χρόνος ήταν ο 1:41.470 ο οποίος τον τοποθετεί δεύτερο στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης, δίπλα από τον pole man και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος TobiasDauenhauer ο οποίος έγραψε χρόνο 1:41.135 παρά τις ατυχίες που προέκυψαν.

Ο Τζιωρτζής κατάφερε να πετύχει τον καλύτερο του χρόνο νωρίς στη διαδικασία και ευτυχώς που έγινε αυτό καθώς λάδια σε δυο σημεία στην πίστα προς το τέλος δεν του επέτρεψαν να πιέσει στο βαθμό που θα ήθελε.

«Τα προκριματικά πήγαν πολύ καλά. Πίεσα όσο μπορούσα. Ο Dauenhauer έγραψε τον ταχύτερο χρόνο από νωρίς. Εγώ είχα λίγο θέμα με την πίεση των ελαστικών και στο πρώτο μισό υπήρχαν και άλλοι οδηγοί στην πίστα δυσκολεύοντας την προσπάθεια μου. Στο δεύτερο μισό το νούμερο 8 έχασε λάδια σε δυο στροφές με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να γράψω καλύτερο γύρο. Είμαι όμως ευχαριστημένος γιατί βελτίωσα το χρόνο μου κατά 6 δέκατα και ολοκλήρωσα τρία δέκατα πίσω από τον Dauenhauer. Θεωρώ ότι ήταν ένα καλό αποτέλεσμα παρά τις ατυχίες που έχουν προκύψει. Στον αγώνα θα πιέσω όσο μπορώ για τη νίκη αφού αυτός είναι και ο στόχος μου.»