ERC Rally Serras de Fafe:Τρίτη διαδοχική νίκη για Mikkelsen-Edmondson

Οι Andreas Mikkelsen και Elliott Edmondson ολοκλήρωσαν το πορτογαλικό διπλό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ με στυλ, αφού μετά το 55ο Azores Rallye του περασμένου μήνα πέτυχαν ακόμη μια νίκη, αυτή τη φορά στο Rally Serras de Fafe e Felgueiras.

Οδηγώντας ένα Škoda Fabia Rally2 με ελαστικά Michelin για την Toksport WRT, ο Mikkelsen ήταν σε θέση να αποσπαστεί από τον Alexey Lukyanuk κατά τη διάρκεια του απογευματινού περάσματος της Κυριακής για να βρεθεί στην πρωτοπορία του αγώνα της βόρειας Πορτογαλίας, καθώς ένα μηχανικό πρόβλημα στοίχισε στον περσινό πρωταθλητή ERC, ο οποίος ήταν 0,7 πίσω από τον Mikkelsen μετά τη δεύτερη ειδική της Κυριακής.

Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, ο Νορβηγός ο οποίος ολοκλήρωσε την εμβληματική ειδική Lameirinha, με το περίφημο άλμα του Pedra Sentada, περισσότερο από δύο λεπτά μπροστά από τον Ρώσο αντίπαλό του για να ανοίξει την διαφορά του στην κορυφή του πρωταθλήματος ERC στους 71 βαθμούς με δύο αγώνες να απομένουν.

«Φαίνεται πραγματικά, πολύ καλό [για το πρωτάθλημα]», δήλωσε ο Mikkelsen. «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το Σαββατοκύριακο, παρόλο που είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να παλέψουμε με τον Alexey μέχρι το τέλος. Ήταν πραγματικά δύσκολες συνθήκες, ειδικά χθες. Ο Elliot έκανε καταπληκτική δουλειά, όπως και ομάδα μου Toksport επίσης. Το αυτοκίνητο ήταν τόσο αξιόπιστο όλο το Σαββατοκύριακο και ήταν ευχάριστη η οδήγηση του αλλά και μια ωραία εμπειρία. Καταφέραμε να μείνουμε μακριά από προβλήματα, οδηγήσαμε έξυπνα και πιέσαμε εκεί που έπρεπε. Αυτή ήταν η συνταγή της επιτυχίας αυτό το Σαββατοκύριακο ».

Παρά το σπασμένο μπροστινό δεξιό άξονα κίνησης στο Citroën C3 Rally2 της Saintéloc Junior Team, την Κυριακή το απόγευμα, ο Lukyanuk κατάφερε να παραμείνει δεύτερος μπροστά από το πορτογαλικό δίδυμο των Armindo Araújo και Bruno Magalhães που ήταν τρίτοι και τέταρτοι μετά από 16 ανταγωνιστικές ειδικές διαδρομές.

Ο Nil Solans της Rallye Team Spain κέρδισε τη μάχη για την πέμπτη θέση μπροστά από τους Norbert Herczig (Rallykoda Rally Team Hungaria) και Erik Cais (Yacco ACCR Team), οι οποίοι επιβραδύνθηκαν από ένα κλατάρισμα στο πίσω αριστερό ελαστικό στην SS16. Οι Yoann Bonato (CHL Sport Auto), MikoMarczyk (ORLEN Team) και Benito Guerra συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, παρά το γεγονός ότι ο Guerra είχε  ελαστικό στην SS15. Τερματίζοντας στην ένατη θέση γενικής, ο Marczykείναι στην κορυφή του ERC-MICHELIN Talent Factory μετά από έξι γύρους και κερδίζει τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσει στους δύο εναπομείναντες αγώνες της σεζόν του ERC ως έπαθλο.

Ο Javier Pardo πήρε την τέταρτη νίκη του στο ERC2 σε ισάριθμες παρουσίες με το Suzuki Motor Ibérica-Swift R4lly S, καθώς ο Pep Bassas της Rallye Team ξεπέρασε το ατύχημα που είχε στις Αζόρες για να κερδίσει την κατηγορία ERC3 με ένα Peugeot 208 Rally4 με την τοπική ομάδα της Racing Factory.

Επόμενος αγώνας το ασφάλτινο Rally Hungary, το οποίο θα διεξαχθεί στις 22-24 Οκτωβρίου.