Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 2021/22 2ος Αγώνας: Ασυναγώνιστος

Η πίστα Αμμοχώστου φιλοξένησε και τον δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross. Διοργανωτής ήταν η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Τα φαβορί της κάθε κατηγορίας εύκολα ή δύσκολα κατάφεραν να κερδίσουν και να αποσπαστούν βαθμολογικά. Μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο Χρύσανθος Γεωργίου ο οποίος πέτυχε το απόλυτο στην κατηγορία ΜΧ1.

ΜΧ1 – Απλά ασυναγώνιστος

Ο περσινός πρωταθλητής βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και ήταν απλά ασυναγώνιστος. Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο Χρίστος Τσαγγαράς έφυγε καλύτερα από όλους με τους Γιώργο Παπαλοΐζου, Theo Urbas και Χρύσανθο Γεωργίου να ακολουθούν. Με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου ο Γεωργίου πέρασε δεύτερος και άρχισε να μειώνει τη διαφορά από τον Τσαγγαρά.

Πιο πίσω ο Urbas πέρασε τον Παπαλοΐζου κερδίζοντας το χαμένο έδαφος. Μπροστά με την πάροδο του χρόνου ο Γεωργίου έφτασε και πέρασε τον Τσαγγαρά ανοίγοντας μάλιστα και διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο πλέον Urbas ο οποίος με τη σειρά του πέρασε επίσης τον Τσαγγαρά.

Ο Γεωργίου από την πρώτη θέση έλεγξε απόλυτα το ρυθμό και είδε πρώτος την καρό σημαία,  με τους Urbas και Τσαγγαρά να ολοκληρώνουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στο δεύτερο σκέλος ο μεγάλος απών ήταν ο Theo Urbas καθώς η μοτοσυκλέτα αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και μοιραία έμεινε εκτός αγώνα.

Αυτή τη φορά καλύτερη εκκίνηση έκανε ο Χρύσανθος Γεωργίου και έδωσε ένα γρήγορο τέμπο στον αγώνα. Ο μόνος που κρατήθηκε για λίγο κοντά του ήταν ο Τσαγγαράς όμως με την πάροδο του χρόνου η μεταξύ τους διαφορά μεγάλωσε. Ο Γεωργίου εύκολα κέρδισε και το δεύτερο σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Τσαγγαρά και τρίτο τον Παπαλοΐζου.

Το τέλος του αγώνα βρήκε μεγάλο νικητή τον Γεωργίου ο οποίος μετρά το απόλυτο μέχρι στιγμής. Με τερματισμούς 3-2 ο Τσαγγαράς ολοκλήρωσε δεύτερος και στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος ο Γιώργος Παπαλοΐζου με τερματισμούς 4-3.

Τέταρτος τερμάτισε ο Μαρίνος Ζιντίλης, πέμπτος ο Mehmet Altan, έκτος ο Βασίλης Μόσχος και έβδομος ο Theo Urbas, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο σκέλος.

ΜΧ2 – Σημείο αναφοράς ο Άριστος Γεωργίου

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Άριστος Γεωργίου ήταν το σημείο αναφοράς στην κατηγορία ΜΧ2. Ο περσινός πρωταθλητής είναι σε φόρμα και το απέδειξε με τις δυο νίκες σε ισάριθμα σκέλη.

Ο Χρίστος Κημήτρη ήταν ανεβασμένος αγωνιστικά και μπόρεσε να ακολουθήσει σχεδόν μέχρι το τέλος του πρώτου σκέλους τον Γεωργίου, μένοντας όμως ξανά δεύτερος. Στο δεύτερο σκέλος ένα σκασμένο ελαστικό δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση.

Ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο πρώτο σκέλος όμως στην επανάληψη ήταν σαφώς καλύτερος και ολοκλήρωσε τρίτος στον αγώνα.

Μεγάλος νικητής όπως προαναφέραμε αναδείχθηκε ο Άριστος Γεωργίου με τερματισμούς 1-1, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χρίστος Κημήτρη με τερματισμούς 2-2 και τρίτος ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου με τερματισμούς  5-3.

Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Παουλλής, πέμπτος ο Αριστόδημος Έλληνας, έκτος ο Χρίστος Δημητρίου και έβδομος ο Στέφανος Μαρούλης ο οποίος έτρεξε μόνο στο πρώτο σκέλος.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Σε τρομερή κατάσταση ο Dominic

Απόλυτος κυρίαρχος στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ ήταν ο DominicΚολοκάσης. Με εμφανή τα σημάδια βελτίωσης αγωνιστικά, ο Dominic έδειξε ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα στην κατηγορία. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα κέρδισε και τα δυο σκέλη και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Πολύ καλή και σταθερή εμφάνιση έκανε ο Πέτρος Θεοφάνους έχοντας αρκετά καλή απόδοση και έτσι επιβραβεύτηκε με τη δεύτερη θέση στον αγώνα με τερματισμούς 3-3. Πιο έτοιμος παρουσιάστηκε ο Χρίστος Μωυσή ο οποίος κατέλαβε την τελευταία θέση στο βάθρο με τερματισμούς 2-4.

Ο Ahmet Lemi αυτή τη φορά έμεινε τέταρτος, ο Χρίστος Καΐκκης πέμπτος και ο Μιχάλης Χρυσοστόμου έκτος. Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Mustafa Dersev και στην όγδοη ο Ραφαήλ Αριστείδου.

MX3 OVER – Ένας πεισμωμένος Τσαγγαράς

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η κατηγορία MXE OVER και πιο συγκεκριμένα η νέα μονομαχία του Μαρίνου Τσαγγαρά και του Σάββα Σάββα. Σε αυτό τον αγώνα έγινε το αντίθετο σε σχέση με την πρεμιέρα.

Ο Σάββα ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση στο πρώτο σκέλος με το Τσαγγαρά να ακολουθεί με επιμονή και υπομονή. Ο περσινός πρωταθλητής έδειξε πεισμωμένος και κατάφερε να περάσει τον μεγάλο του αντίπαλο αντικρύζοντας στο τέλος πρώτος την καρό σημαία.και στις δυο περιπτώσεις να τερματίσει πρώτος μπροστά.

Ο Γιώργος Σιδερένιος ανέβασε στροφές σε αυτή την αναμέτρηση και ήταν ο αναβάτης που έκανε την καλύτερη εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος, με τους Τσαγγαρά, Κουμάση και Σάββα να ακολουθούν.

Ο Τσαγγαράς δεν άργησε να περάσει τον Σιδερένιο, κίνηση που έκανε και ο Σάββα. Ο τελευταίος είχε την ταχύτητα για να περάσει και τον Τσαγγαρά και να οδηγήσει τον αγώνα. Λίγο πριν το τέλος ο Τσαγγαράς επιχείρησε να περάσει και δικαιώθηκε. Από κει και πέρα κράτησε πίσω του τον Σάββα πανηγυρίζοντας στο τέλος μια μεγάλη νίκη.

Με τερματισμούς 3-3 ανέβηκε τρίτος στο βάθρο των νικητών ο Γιώργος Σιδερένιος. Καλύτερος σε σχέση με την πρεμιέρα παρουσιάστηκε και ο Σπύρος Ηλία ο οποίος τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τον Ζανέτο Κουμάση ο οποίος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ο Χριστόδουλος Στασή τερμάτισε στην έκτη θέση, έβδομος ολοκλήρωσε ο Εύανδρος Καμέρης και όγδοος ο Σοφοκλής Σοφοκλέους.

ΜΧ65 – Δυνατή παρουσία από τον Θεόφιλο Ελμοχάμετ

Στην κατηγορία των νεαρών, την ΜΧ65 αγωνίστηκαν εφτά αναβάτες. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Θεόφιλος Ελμοχάμετ ο οποίος έφυγε νικητής με δυο κερδισμένα σκέλη.

Ο Λούκας Σοφοκλέους ήταν κοντά στον νικητή και στα δυο σκέλη χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει και έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση.

Ο νικητής του πρώτου αγώνα Grigori Lesman έμιενε τρίτος, με τον Σπύρο Ζιντίλη να ολοκληρώνει τέταρτος. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Λοΐζος Καμέρης, έκτος ο Βασίλης Βασιλείου και έβδομος ο Γιώργος Δημητρίου.

MX VETERAN – Συνέχισε το αήττητο ο Αρτέμης Καρατσιόλης

Μπορεί να δυσκολεύτηκε όμως τα κατάφερε. Ο λόγος για τον Αρτέμη Καρατσιόλη ο οποίος για δεύτερη αγωνιστική συνάντηση έφυγε με το απόλυτο των βαθμών αυξάνοντας το προβάδισμα στην βαθμολογία.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Ανδρέας Μιχαήλ ήταν δεύτερος όμως αυτή τη φορά ήταν και πολύ ανταγωνιστικός. Ο GordonMelvin είναι ο αναβάτης που συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, πετυχαίνοντας ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της πρεμιέρας. Ο Κώστας Ευθυμίου ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση και ο Γιαννάκης Γιάγκου στην πέμπτη.

MX OPEN FREE – Δυο στα δυο για τον Κωνσταντίνο Σκούρου

Ο Κωνσταντίνος Σκούρου συνέχισε την νικηφόρα πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. Κέρδισε ακόμα δυο σκέλη και αύξησε τη διαφορά στην βαθμολογία. Ο Μάριος Παύλου ήταν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεύτερος ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Erim Barani. Ο Πέτρος Παφίτης έμεινε τέταρτος, με τους Ανδρέα Ποταμού και Νέστωρα Νέστωρα να τερματίζουν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Γρούτας ολοκλήρωσε όγδοος, ένατος ο Ανδρέας Χούτρης, δέκατος ο Ανδρέας Μιχαήλ και ενδέκατος ο Χρίστος Τζιοβάνη.

Ο επόμενος αγώνας είναι σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα, με την πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα να φιλοξενεί τον τρίτο αγώνα. Στο ενδιάμεσο η Εθνική ομάδα Motocross θα αγωνιστεί στον Βαλκανικό αγώνα στα Γιαννιτσά στις 17 Οκτωβρίου.