ERC Rally Poland 2021 – Qualifying – Ταχύτεροι οι Alexey Lukyanuk-Alexey Arnautov

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η κατατακτήρια ειδική διαδρομή του 77 Ράλι Πολωνίας με την την ειδική Talty μήκους 3.26 χιλιομέτρων, η οποία άνοιξε την αυλαία για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC).

Ταχύτεροι όλων το Ρωσικό πλήρωμα των Alexey Lukyanuk-Alexey Arnautov της Sainteloc Junior Team με Citroën C3 Rally2 και χρόνο 01:47.4 με τον Luckyanuk να δηλώνει, “Ήταν συναρπαστικό, είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι πίσω στις ειδικές μετά το ατύχημα που είχα στα τεστ. Τώρα θα πιέσουμε, για τα καλά.” Αυτή η θέση δίνει το δικαίωμα στο πλήρωμα να επιλέξει πρώτο την θέση εκκίνησης της δεύτερης μέρας του αγώνα.

Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τους Νορβηγούς Andreas Mikkelsen- Ola Fløene της Toksport WRT με Škoda Fabia Rally2 Evo και χρόνο 01:48.3. Παρόλο που κινήθηκαν επιφυλακτικά εντούτοις έμεναν μόλις 9 χιλιοστά μακριά απο την πρωτιά.

Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκα το πρώτο τοπικό πλήρωμα των Miko Marczyk- Szymon Gospodarczyk της Orlen Team με ŠkodaFabia Rally2 Evo και χρόνο 00:01:48.5, δηλώνοντας “Ήταν το καλύτερό μου, αλλά το popoff άνοιξε δύο φορές, οπότε δεν ήταν μια καλή διαδρομή. Πίεζα, αλλά όταν ανοίγει το popoff νευριάζω.

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε το Ισπανικό πλήρωμα των Nil Solans- Marc Martí, της Rallye Team Spain με Škoda Fabia Rally2 Evo και χρόνο 00:01:49.1, οι οποίοι αντιμετώπισαν και αυτοί πρόβλημα το οποίοι τους στοίχισε σε χρόνο με το σύστημα του pop-off, αλλά δηλώνουν έτοιμοι για τον αγώνα.

Στην πέμπτη θέση γενικής ολοκλήρωσε το Ιρλανδικό πλήρωμα των Callum Devine- James Fulton της Motorsport Ireland Rally Academy με Ford Fiesta R5 MkII και χρόνο 01:49.5, οι οποίοι δήλωσαν πραγματικά ευχαριστημένοι, με το αυτοκίνητο να λειτουργεί εξαιρετικά ευχόμενοι να συνεχίσουν σε αυτό το τέμπο.

Στην 6η θέση βρίσκουμε το Ουγγρικό πλήρωμα των Norbert Herczig- Ramón Ferencz της Skoda Rally Team Hungária, με  Škoda Fabia Rally2 Evo και χρόνο 01:49.5, οι οποίοι δήλωσαν, “Ήταν μια καλή προθέρμανση, είμαστε πραγματικά ευτυχείς να αγωνιζόμαστε ξανά μετά απο αρκετό καιρό. Είμαστε προετοιμασμένοι αρκετά καλά, κάναμε κάποια δοκιμαστικά και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν.”

Στην 7η θέση βρίσκουμε το Γερμανικό πλήρωμα των Fabian Kreim- Frank Christian, της Pole Promotion με Volkswagen Polo Gti R5 και χρόνο 01:49.5, οι οποίοι είπαν, “Για να είμαστε ειλικρινής, δεν ήταν η καλύτερη δουλειά μας, ίσως είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά για αρχή είναι αρκετά ικανοποιητικά.”

Στην 8η θέση οι τερμάτισαν οι Γάλοι Yoann Bonato- BenjaminBoulloud, της CHL Sport Auto με ένα Citroën C3 Rally2 και χρόνο 01:49.7 οι οποίοι ανέφεραν, “Είμαστε στον αγώνα, είναι τέλειο προς το παρόν. Όχι και τόσο άσχημα, ήμαστε αργοί στην αρχή και θα μπορούσαμε να είμαστε πιο γρήγοροι.”

Στην 9η θέση ολοκλήρωσαν οι Ιταλοί Umberto Scandola- Guido D’Amore, της Hyundai Rally Team Italia, με ένα Hyundai i20 R5 και χρόνο 01:50.1.  Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι GrégoireMunster- Louis Louka, με Hyundai i20 R5 και χρόνο 01:50.4.

Ο αγώνας μπαίνει σε δράση απόψε με την διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής μήκους 2,5 χιλιομέτρων Mikolajki Arena1.

results