ERC Rally Poland 2021 – Υπερειδική Διαδρομή

Με την διεξαγωγή της μήκους 2,5 χιλιομέτρων υπερειδικής διαδρομής Mikolajki Arena 1, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του 77ου Rally Poland 2021.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι λόγω του μικρού μήκους της διαδρομής οι διαφορές μεταξύ των πληρωμάτων ήταν απειροελάχιστες.

Για την ιστορία τον ταχύτερο χρόνο έγραψαν οι Nikolay Gryazin- Konstantin Aleksandrov της Gryazin Nikolay με Volkswagen Polo Gti R5 και χρόνο 01:49.2 και σε δηλώσεις τους ανάφεραν, “Τίποτα το ιδιαίτερο, βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση με την βρεγμένη ειδική αλλά εντάξει, είμαστε εδώ. Γλιστρούσε, αλλά ίσως αυτό να ήταν καλύτερο για τα ελαστικά.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν οι Ιρλανδοί Craig Breen- PaulNagle της Team MRF Tyres με Hyundai i20 R5 και χρόνο 01:49.8. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι πρώτοι τοπικοί οδηγοί Wojciech Chuchała – Sebastian Rozwadowski της Marten Sportμε Škoda Fabia Rally2 Evo και χρόνο 01:49.9, οι οποίοι σε δηλώσεις τους ανάφεραν “Πολλοί θεατές, το διασκεδάσαμε. Αύριο θα είναι δύσκολο, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.”

Στην 4η θέση οι Γερμανοί Fabian Kreim- Frank Christian της Pole Promotion με Volkswagen Polo Gti R5 και χρόνο 01:49.9 αν και όπως δήλωσαν και αυτοί τα βρήκαν σκούρα με την ολισθηρή ειδική. Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε το Ρουμάνικο πλήρωμα των Simone Tempestini- Sergiu Itu της TempestiniSimone με Škoda Fabia Rally2 Evo, οι οποίοι όπως δήλωσαν απόλαυσαν την υπερειδική διαδρομή αλλά και την παρουσία του κόσμου σε αυτή.

Στην 6η θέση βρίσκουμε το Τσέχικο πλήρωμα των Erik Cais-Jindřiška Žáková (πρώτη γυναικεία παρουσία) της Yacco ACCRTeam με Ford Fiesta R5 MkII και χρόνο 01:50.9. “Αυτή η ειδική είναι φοβερή, πραγματικά ευχάριστη, αλλά ο ουσιαστικός αγώνας ξεκινά αύριο,” ανέφεραν μετά το πέρας της ειδικής διαδρομής.

Στην 7η θέση τερμάτισαν οι Ιταλοί Umberto Scandola- Guid oD’Amore της Hyundai Rally Team Italia με Hyundai i20 R5 και χρόνο 1:51.0 οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την βαλβίδα pop-off. Στην 8η θέση οι Νορβηγοί Andreas Mikkelsen- Ola Fløene της Toksport WRT με Škoda Fabia Rally2 Evo και χρόνο 01:51.0, οι οποίοι βρέθηκαν εξ εκπλήξεως με την βρεγμένη ειδική και η λανθασμένη επιλογή ελαστικών δεν βοήθησε στο να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο.

Στην 9η θέση βρίσκουμε το δεύτερο τοπικό πλήρωμα των Kacper Wróblewski-Jakub Wróbel της Wróblewski Kacper με Škoda Fabia Rally2 Evo και χρόνο 01:51.2, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε το τρίτο τοπικό πλήρωμα των TomaszKasperczyk- Damian Syty της Tiger Energy Drink Rally Team με Volkswagen Polo Gti R5 και χρόνο 01:51.4.

Ο αγώνας ξεκινάει ουσιαστικά αύριο Σάββατο με την διεξαγωγή 6 ειδικών διαδρομών (τρείς επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 133,12 αγωνιστικών χιλιομέτρων.