ERC Rally LIEPĀJA 2018: Στην πρωτοπορία ο Gryazin

Η ολοκλήρωση της πρώτης μέρας βρήκε το Ρωσικό πλήρωμα των Nikolay Gryazinκαι Yaroslav Fedorov της Sports Racing Technologies να προηγούνται έχοντας μια σχεδόν αλάνθαστη μέρα όπου επικράτησαν σε 5 απο τις 6 ειδικές διαδρομές. Το πλήρωμα είχε ένα σχεδόν απροβλημάτιστο πρώτο σκέλος εάν εξαιρέσουμε το σπινάρισμα στην δεύτερη ειδική διαδρομή της μέρας και το σκασμένο ελαστικό στη τελευταία ειδική διαδρομή όπου έγραψε το δεύτερο καλύτερο χρόνο.

Στην δεύτερη θέση είναι οι Chris Ingram/Ross Whittock της Toksport WRT οι οποίοι απέχουν 19 δευτερόλεπτα απο την πρώτη θέση. Προσπάθησαν πιέσουν για την πρώτη θέση, δεν κατάφεραν ομως σε κανένα σημείο να είναι απειλητικοί προς τους πρωτοπόρους, γράφοντας δεύτερους χρόνους σε όλες τις ειδικές εκτός απο την τελευταία όπου ήταν πρώτοι εκμεταλλευόμενοι την ατυχία του Ρωσικού πληρώματος.

Οι Fabian Kreim/Frank Christian ολοκλήρωσαν την τρίαδα, ενώ το πλήρωμα της Škoda Auto Deutschland πέρασε μπορστά απο τους Fredrik Åhlin/Joakim Sjöbergτης CA1 Sport στην προτελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας. Οι Łukasz Habaj/Daniel Dymurskiσν και βρίσκονται στην πέμπτη θέση με το τέλος της πρώτης μέρας, εντούτοις είναι σε απόσταση ανανπνοής από τη μάχη για το βάθρο. Ο οδηγός της eSky Rally Team είναι 6,8 δευτερόλεπτα πίσω από το Åhlin και 2 δευτερόλεπτα από τον Kreim.

Ο Filip Mareš της ACCR Czech Republic Rally Team βελτίωσε σταδιακά το ρυθμό του καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανεβαίνοντας από την ένατη στην έβδομη θέση γενικής και πέμπτη στην κατηγορία ERC Junior U28.

Αν και ο Pellier ολοκλήρωσε την μέρα στην όγδοη θέση γενικής μετά την ολοκλήρωση των έξι ειδικών διαδρομών, έφτασε στη γραμμή τερματισμού της έκτης ειδικής με τον κινητήρα του σβηστό και με τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου να αυξάνεται.

Στην κατηγορία Junior U27 οιTom Kristensson/Henrik Appelskogτης ADAC Opel Rallye Junior Team εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρωτοπορία ακολουθούμενοι στην δεύτερη θέση και σε απόσταση 18.8 δευτερολέπτων απο τους ομόσταλους τους στην Γερμανική ομάδα Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Στην κατηγορία ERCLadiesαν και οι Catie Munnings/Anne Katharina Stein της Sainteloc Junior Team προηγούνται στον αγώνα, οι αντίπαλοι τους για το πρωτάθλημα Emma Falcón και Eduardo Gonzalezείναι πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Αν η Munnings κερδίσει την πέμπτη θέση στην κατηγορία Junior U27 (βρίσκεται στην 7η και τελευταία θέση αυτή την στιγμή) αυτό το Σαββατοκύριακο, η Falcón μπορεί να κερδίσει τον τίτλο ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε οποιαδήποτε θέση και με αυτά τα δεδομένα έχει μια προσεκτική προσέγγιση στον αγώνα.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκλήρώνεται την Κυριακή με την διεξαγωγή τριών επαναλαμβανομένων ειδικών διαδρομών απόστασης 94,28 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

 

Μιχάλης Κοντογιώργης