ERC Rally Liepaja 2016: Στην Λετονία κρίθηκαν οι τίτλοι

Ο προτελευταίος γύρος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έγινε στη Λετονία έκρινε τους φετινούς πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες του θεσμού. Ο Kajetan Kajetanowicz κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κερδίσει το πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία, ο Wojciech Chuchała ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία ERC2 και ο Marijan Griebel πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Junior.

erc-4

Αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις για ακόμα μια φορά ήταν ο Ralfs Sirmacis, ο οποίος κατάφερε να τεθεί από την αρχή επικεφαλής στον αγώνα κερδίζοντας όλες τις ειδικές που περιλαμβάνονταν σε αυτόν. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη στη σεζόν και αν αποκτήσει σταθερότητα τη νέα χρονιά θα είναι ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα.

erc-2

Ο Alexey Lukyanuk έτρεξε στον αγώνα με την περσινή επιτυχημένη συνταγή (EVO10). Κατάφερε να τερματίσει δεύτερος μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο (Kajetanowicz) όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Η έλλειψη σταθερότητας καθόλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν αυτή που έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στο να μην μπορέσει να παλέψει για τον τίτλο, αφού σε αρκετούς αγώνες ήταν ταχύτερος από τον Kajetanowicz, όμως οι πολλές εγκαταλείψεις τον άφησαν τελικά δεύτερο στο πρωτάθλημα με διαφορά δυο βαθμών από τον τρίτο Sirmacis με ένα αγώνα να υπολείπετε για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

14344178_981715955288327_512566032262392375_n

Το πόντιουμ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμπλήρωσε ο Siim Plangi επίσης με EVO10. Ο Kajetanowicz πριν από τον αγώνα ήθελε τερματισμό από την τέταρτη θέση και πάνω για να στευθεί πρωταθλητής και τα κατάφερε. Χωρίς να πάρει περιττά ρίσκα οδήγησε το Fiesta R5 με ασφάλεια μέχρι τον τερματισμό κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.

Πέμπτος τερμάτισε ο Raimonds Kisiels με Skoda Fabia R5 το οποίο ήταν προετοιμασμένο από τον Toni Gardemeister και έκτος τερμάτισε ο Maris Neikšans (EVO9). Ο Martin Švilis (EVO10) τερμάτισε έβδομος και την οκτάδα συμπλήρωσε ο Tomasz Kasperczyk (Ford Fiesta R5).

erc-1

Στην κατηγορία ERC2 ο Wojciech Chuchała στεύθηκε πρωταθλητής παρά το γεγονός ότι αποχώρησε στη τελευταία ειδική. Η πρόωρη αποχώρηση του Giacomo Scattolon (δεν κατάφερε να εκκινήσει το δεύτερο σκέλος) τον έχρισε αυτόματα πρωταθλητή για το 2016.

erc-3

Τέλος στην κατηγορία Junior ο Marijan Griebel (Opel Adam) είναι ο φετινός πρωταθλητής. Δυσκολεύτηκε αρκετά για να το καταφέρει καθώς μέχρι και την ενδέκατη ειδική διαδρομή έδινε μάχη με τον ομόσταυλο του Chris Ingram. Ο τελευταίος αποχώρησε στην ενδέκατη ειδική διαδρομή από ηλεκτρικό πρόβλημα όμως ο Griebel για να κερδίσει το πρωτάθλημα έπρεπε να κερδίσει την κατηγορία. Αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση από τους Niinemäe και Forsström όμως στο τέλος τα κατάφερε. Η ποινή 20 δευτερολέπτων που δέχθηκε ο Niinemäe καθώς άργησε να πάει στον τερματισμό άνοιξε το δρόμο για το πρωτάθλημα στον Griebel. Η επιβράβευση του Griebel για το πρωτάθλημα είναι ένα Skoda Fabia R5 το οποίο θα προετοιμαστεί από την Motorsport Italia για να το οδηγήσει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Κύπρο.

Η σεζόν τελειώνει στην Κύπρο με το 44ο CNP Ασφαλιστική Cyprus Rally το οποίο θα διεξαχθεί στις 7-9 Οκτωβρίου.