ERC – Rally Islas Canarias Πρώτο Σκέλος: Χάρμα οφθαλμών ο Lukyanuk

Ένα εντυπωσιακό φινάλε στην πρώτη μέρα του αγώνα, έδωσε στον Alexey Lukyanuk προβάδισμα για μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Rally Islas Canarias, δεύτερο γύρο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι.

Το Ρωσικό πλήρωμα οδηγώντας ένα Ford Fiesta R5, έφτασε το μεσημέρι στο Λας Πάλμας 2,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον κύριο του αντίπαλο για τον φετινό τίτλο, τον διπλό πρωταθλητή του ERC Kajetan Kajetanowicz. Με το τέλος της πρώτης μέρας η διαφορά ανέβηκε στα 25,7 δευτερόλεπτα με τους Lukyanu και  Arnautov να κερδίζουν και τις έξι ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της μέρας.

Το πλήρωμα των Magalhães με το ŠKODA, νικητές του πρώτου αγώνα στις Αζόρες, βρίσκονται πλέων στην δεύτερη θέση και οι  Kajetanowicz και Baran στην τρίτη θέση, οi οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα στα φρένα του Ford Fiesta στο τελευταίο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές της μέρας.

“Ήταν μια καλή μέρα”, δήλωσε ο Lukyanuk, ο οποίος θα μπορούσε να ήταν πιο μπροστά, αλλά μια ποινή δέκα δευτερολέπτων μετά απο Jump Start τον έριξε πιο κάτω. «Προσπαθώ να είμαι έξυπνος και να μην πιέσω πολύ. Αλλά ο Bruno δείχνει να έχει ταχύτητά και να έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και θα είναι σκληρός ανταγωνιστής. Τα pacenotes είναι πολύ ακριβή και είμαι ευχαριστημένος που οδηγώ αυτό το αυτοκίνητο με τα ελαστικά της Pirelli”

Ο Magalhães πρόσθεσε: “Αυτή ήταν μία από τις καλύτερες μέρες της καριέρας μου. Ήρθα εδώ χωρίς ένα χιλιόμετρο με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην άσφαλτο και το να βρίσκομαι μπροστά από τον Kajto είναι σαν ένα όνειρο και κάτι που δεν περίμενα. Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα μου και τους χορηγούς μου για αυτό. ”

Το πλήρωμα Kasperczyk και Damian Syty στάθηκαν τυχεροί στην ατυχία τους αφού σε μια γρήγορη δεξιά στροφή έχασαν την πρόσφυση του πίσω μέρους του Fiesta R5 κτυπώντας πάνω στην σιδερένια περίφραξη η οποία σταμάτησε το αγωνιστικό από την πτώση σε γκρεμό. Το πλήρωμα ευτυχώς δεν τραυματίστηκe στο ατύχημα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι το Ford Fiesta μπορεί να επισκευαστεί για το δεύτερο σκέλος.

Ο Bryan Bouffier, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει  θέματα με τα φρένα για μεγάλο μέρος της ημέρας, βρίσκεται στην ένατη θέση ακολουθούμενος από τον Grzegorz Grzyb, ΟAlbert von Thurn und Taxis, ο Murat Bostanci, ο Dávid Botka, ο Jarosław Kołtun και τον Antonín Tlusťák.

Στο ERC2 ο Érdi Jr πετάει με την επιστροφή του στο πρωτάθλημα. Οδηγώντας ένα νέο Mitsubishi Lancer Evolution X, η μόνη αιτία ανησυχίας του Ούγγρου ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τα φρένα στην πρώτη ειδική διαδρομή. Ο Ρώσος Sergey Remennik είναι ο δεύτερος στον πρώτο του αγώνα στην άσφαλτο, ενώ ο Gilbert Bannout, από το Λίβανο, ολοκλήρωσε μεγάλο μέρος της Παρασκευής με μόνο την πρώτη, δεύτερη και τρίτη ταχύτητα. Ο Luís Pimentel, ο οποίος πήρε την νίκη της κατηγορίας στις Αζόρες, επιβραδύνθηκε λόγο σπασμένης μετάδοσης.

Ο Pepe López ο οποίος οδηγεί την κατηγορία ERC Junior Under 28 για νέους οδηγούς με αυτοκίνητα κατηγορίας R5. Ο Ισπανός οδηγός Peugeot 208 T16 ήταν ο ταχύτερος στην κατηγορία του με την διαφορά στα 9,3 δευτερόλεπτα.

Η ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους βρίσκει το Ρωσικό πλήρωμα των Lukyanuk και  Arnautov στην πρωτοπορία μίας δραματικής μέρας.  Στην κατηγορία  ERC Junior U28 στην πρώτη θέση είναι το πλήρωμα  Lopez και Hernandez της ομάδας Peugeot Rally Academy ενώ στην κατηγορία ERC Junior U27 πρώτοιείναι οι Ingram και  Edmondson της ομάδας Opel Rallye Junior Team. Τέλος στην κατηγορία Trophy Ladies ERC στην πρώτη θέση βρίσκουμε το πλήρωμα Fálcon και Fernandez της ομάδας RMC Motorsport.