ERC Rally Hungary 2019 – Qualifying stage: Ταχύτερος ο Ingram

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατατακτήρια διαδρομή του αγώνα Rally Hungary, ο οποίος είναι ο τελευταίος της φετινής σεζόν και θα καθορίσει τον φετινό πρωταθλητή.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρωτοπόρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Chris Ingram ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη μήκους 3.90km ασφάλτινη ειδική διαδρομή.

Ο Ingram στον τερματισμό της ειδικής ανέφερε, «αναμένετε να είναι ένας αγώνας με πολλές προκλήσεις όμως ανυπομονώ πολύ και είμαι ευγνώμον που κατάφερα να είμαι εδώ».

Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου Alexey Lukyanuk ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση με διαφορά 0.919 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Filip Mareš σημείωσε τον τρίτο χρόνο ενώ ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου Łukasz Habaj’ έμπλεξε σε περιπέτειες καθώς το Skoda Fabia R5 βγήκε εκτός δρόμου στη δοκιμαστική διαδρομή, 500m πριν από τον τερματισμό με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αγωνιστεί στην κατατακτήρια διαδρομή. Οι Ούγγροι Norbert Herczig και Ferenc Vincze ολοκλήρωσαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Sean Johnston.

Μετά την ολοκλήρωση του shakedown θα γίνει η επιλογή θέσης για τους οδηγούς, ακολουθεί η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα και ακολούθως θα διεξαχθεί η πρώτη ειδική του αγώνα μήκους 2.40km.

Αποτελέσματα κατατακτήριας διαδρομής