ERC Rally di Roma Capitale 2017: Στο νήμα κέρδισε ο Buffier

Κυριολεκτικά στο νήμα κέρδισε τον αγώνα στη Ρώμη ο Brian Bouffier, καθώς μετά από μεγάλες μάχες με τον δις πρωταθλητή Ευρώπης Kajetn Kajetanowicz κατάφερε να τερματίσει μπροστά του με διαφορά μόλις 0.3 εκατοστών του δευτερολέπτου.

Οι συγκλονιστικές μάχες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων σε όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα. Η μάχη για την πρώτη θέση το Σάββατο μετά και την πέμπτη ειδική έγινε τριπλή, με τους Lukyanuk, Kajetanowicz και Bouffier να διεκδικούν επι ίσης όροις τη νίκη. Μετά και την έκτη ειδική όπου μετά από ακόμα μια έξοδο ο Lukyanuk τέθηκε νοκ άουτ, οι Kajetanowicz και Bouffier ξεκίνησαν μια ανεπανάληπτη μάχη για επικράτηση στον αγώνα.

 

Στις πρώτες τρείς ειδικές τις Κυριακής ο Kajetanowicz πέρασε ξανά πρώτος και κρατούσε πίσω του τον Bouffier, όμως ο τελευταίος στη δέκατη ειδική κατάφερε να ξαναπεράσει επικεφαλής. Η απάντηση του Kajetanowicz ήταν άμεση, καθώς ξαναπέρασε πρώτος στην προτελευταία διαδρομή και όλα θα κρίνονταν στην τελευταία. Οι δυο μονομάχοι ξεκίνησαν με διαφορά μισού δευτερολέπτου υπερ του Kajto, όμως ο Buffier ήταν ταχύτερος κατά 0.8 εκατοστά με αποτέλεσμα να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να κερδίσει τον τριήμερο αγώνα με διαφορά τριών εκατοστών του δευτερολέπτου.

O Kajetanowicz με τη δεύτερη θέση που τερμάτισε πλησίασε ακόμα πιο πολύ στον τίτλο, ο οποίος θα κριθεί στον επόμενο και τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στο ράλι Liepaja στη Λετονία.

Στο κόλπο παραμένει και ο Bruno Magalhaes, ο οποίος τερμάτισε τρίτος. Αν και το έργο του είναι αρκετά δύσκολο εντούτοις θα κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Grzegorz Grzyb, πίσω του βρέθηκε ο Simone Tampestini και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Jan Cerny ο οποίος παράλληλα ήταν ο νικητής στην κατηγορία ERC Junior U28. Την κατηγορία Junior U27 κέρδισε ο Mares Filip και την κατηγορία Ladies κέρδισε η Tamara Molinaro.

Το φινάλε του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι στις αρχές Οκτωβρίου στη Λετονία όπου και θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής του ERC.

PROVISIONAL TOP 10 POSITIONS (after 12 stages, 202.48 kilometres)
1 Bryan Bouffier (FRA)/Xavier Panseri (FRA) Ford Fiesta R5 2h02m16.0s
2 Kajetan Kajetanowicz (POL)/Jarek Baran (POL) Ford Fiesta R5 +0.3s
3 Bruno Magalhães (PRT)/Hugo Magalhães (PRT) ŠKODA Fabia R5 +57.9s
4 Grzegorz Grzyb (POL)/Jakub Wrobel (POL) ŠKODA Fabia R5 +1m18.3s
5 Simone Tempestini (ROU)/Segiu Itu (ROU) Citroën DS3 R5 +1m55.4s
6 Jan Černý (CZE)/Petr Černohorský (CZE) ŠKODA Fabia R5 +2m10.4s
7 Łukasz Habaj (POL)/Daniel Dymurski (POL) Ford Fiesta R5 +2m25.5s
8 Nikolay Gryazin (RUS)/Yaroslav Fedorov (RUS) ŠKODA Fabia R5 +2m55.6s
9 Stéphane Consani (FRA)/Valentin Salmon (FRA) Citroën DS3 R5 +3m17.2s
10 Tonino Di Cosimo (ITA)/Paolo Francescucci (ITA) ŠKODA Fabia R5 +4m21.9s

FIA ERC2: Tibor Érdi (HUN)/György Papp (HUN) Mitsubishi Lancer Evolution X
FIA ERC3: Filip Mareš (CZE)/Jan Hloušek (CZE) Peugeot 208 R2
FIA ERC Junior Under 28: Jan Černý (CZE)/Petr Černohorský (CZE) ŠKODA Fabia R5
FIA ERC Junior Under 27: Filip Mareš (CZE)/Jan Hloušek (CZE) Peugeot 208 R2
ERC Ladies’ Trophy: Tamara Molinaro (ITA)
Colin McRae ERC Flat Out Trophy: Filip Mareš (CZE)