50o Ράλι Δ.Ε.Θ: Μια κατηγορία μόνοι τους

Μεγάλος νικητής του επετειακού 50ου ράλι Δ.Ε.Θ δεν ήταν άλλος από τον Σωκράτη Τσολακίδη. Με συνοδηγό τον Χάρη Δήμο και αυτοκίνητο Skoda Fabia R5, κέρδισαν όλες τις ειδικές του αγώνα δείχνοντας ότι ήταν μια κατηγορία μόνοι τους σε αυτό τον αγώνα. Με αυτό το αποτέλεσμα, πέρασαν πρώτοι στη βαθμολογία του Ελληνικού πρωταθλήματος έχοντας 100.5 βαθμούς έναντι 99 του Γιάννη Μπαντούνα. Με αυτά τα δεδομένα το πρωτάθλημα πήρε φωτιά δυο αγώνες πριν το τέλος και ο επόμενος γύρος που θα διεξαχθεί στην Κόρινθο αναμένετε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρων.

Πολύ καλό αγώνα έκαναν και οι Καλούδης-Τοπούζης με το EVO8. Το πλήρωμα είχε τη δική του μάχη με τους Αλιγηζάκη-Χατζηδάκη. Ήταν ταχύτεροι στις δυο πρώτες ειδικές της Κυριακής και σε συνδυασμό με την έξοδο τους τελευταίους στην προτελευταία ειδική (χωρίς τραυματισμό) τερμάτισαν στη δεύτερη θέση γενικής.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Αγγλόπουλος-Σαρητσόγλου επίσης με EVO. Χωρίς να απειλούν αλλά ούτε και να απειλούνται έμειναν μακριά από περιττά ρίσκα μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια.

Μεγάλη ήταν η μάχη για την τέταρτη θέση μεταξύ των Μαυροδή-Καραβασιλικός (Subaru Impreza) και Δήμου-Ντίτορα (Citroen Saxo). Σήμερα, με το καλημέρα το πλήρωμα του Subaru είχε τετακε με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα και την τέταρτη θέση από τους Δήμο-Ντίτορα. Πίεσαν στις επόμενες ειδικές καταφέρνοντας να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, τερματίζοντας τελικά τέταρτοι μόλις 0.5 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από το Citroen Saxo.

Οι Δήμος-Ντίτορας, ήταν ίσως από τα καλύτερα πληρώματα στο φετινό Δ.Ε.Θ. Πανάξια τερμάτισαν πέμπτοι γενικής, δείχνοντας το μεγάλο ταλέντο τους και τις πολλές δυνατότητες που έχουν. Ήταν επίσης πρώτοι στην κατηγορία F2, με σχεδόν μισό λεπτό διαφορά από τον δεύτερο.

Οι Βάτσος-Θεοφανίδης με Renault Clio ήταν έκτοι γενικής και δεύτεροι στην F2, με τους Κυπραίο-Ιντζόγλου με το Peugeot 208 να τερματίζουν έβδομοι και παράλληλα τρίτοι στην κατηγορία F2. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κουμποτής-Μαυροματίδης (Peugeot 106), Θεοφανίδης-Μαύρος (Citroen Saxo) και Κίτσιος- Παναγόπουλος (Peugeot 106).

Τον αγώνα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Καρπάνος Νίκος και Δημήτρης, Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης, Καραβασίλης-Καρλιώτης, Μπρόζος-Βογιαντζής, Λάκης-Τριανταφυλλίδης και Ευθυμιάδης-Παπανικολάου.

Στην Κόρινθο ίσως κριθεί και ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή με τους Τσολακίδη-Δήμο να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση αυτού.

Στάθης Ευσταθίου