ERC Liepāja Rally 2016 – Πρώτη μέρα:Ο Ralfs Sirmacis οδηγεί τον αγώνα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του ERC Liepaja Rally, προτελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος, με το πλήρωμα των Ralfs Sirmacis και Artus Simins να βρίσκονται στην πρωτοπορία, οδηγώντας εντός έδρας, αφήνοντας στην δεύτερη θέση με διαφορά μισού λεπτού τους Alexey Lukyanuk και Roman Kapustin οι οποίοι επέστρεψαν στο γνώριμο τους Mitsubishi Lancer Evo X.

Τρίτη θέση για το πρωτοπόρο πλήρωμα του πρωταθλήματος τους Kajetan Kajetanovic και Jaroslaw Baran, οι οποίοι αν και καρδιοχτύπησαν όταν σε μία μικρη έξοδο γέμισε ο προφυλακτηρας του R5 με χόρτα και ο κινητήρας μπήκε σε safe mode λόγω ψηλών θερμοκρασιών. Δεν έφτανε μόνο αυτό, στην επόμενη ειδική διαδρομή είχαν πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση του Ford αλλά παρόλα αυτά βρίσκονται σε μια θέση η οποία τους στέφει για δεύτερη φορά πρωταθλητές ERC.

Στην τέταρτη θέση γενικής βρίσκουμε ακόμα ένα Mitsubishi Lancer Evo X και το πλήρωμα των Siim Plangi και Marek οι οποίοι έχουν γράψει εξαιρετικούς χρόνους βρισκόμενοι πολύ κοντά στο βάθρο έχοντας σαν κύριο στόχο εν αρχή την τρίτη θέση.

Στην κατηγορία Junior είχαμε το μονοπώλιο της Opel ευρισκόμενη και στις πρώτες 4 θέσεις. Στην πρώτη θέση βρίσκετε το πλήρωμα από την Γερμανία με τους Marijan Griebel και Pirmin, ακολουθούμενοι στην δεύτερη θέση και 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου απόσταση από τους Βρετανούς Chris Ingram και Eliot. Στην τρίτη θέση στην κατηγορία βρίσκουμε ακόμα ένα Γερμανικό πλήρωμα τους Julius Tannert και Jenniffer Thielen. Σε μια κατηγορία που ακόμα όλα θα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στο θέμα του πρωταθλητή.

Ο αγώνας συνεχίζεται την Κυριακή με ακόμα 6 είδικες διαδρομές, χωρισμένες σε δύο Loop, συνολικής απόστασης 100 χιλιομέτρων με την πρώτη ειδική διαδρομή να είναι στις 9:30 και την τελετή απονομής στις 16:00.