ERC Barum Rally: Ο Kopecky νικητής στο θρίλερ

Σε θρίλερ εξελίχθηκε ο αγώνας στη Τσεχία με πρωταγωνιστές τους Jan Kopecky και Alexei Lukyanuk. Ξεκίνησαν τη σημερινή μέρα με διαφορά 0.5 δέκατα του δευτερολέπτου πιέζοντας ο ένας τον άλλο μέχρι τελικής πτώσης. Τελικά το λάθος το έκανε για ακόμα μια φορά ο Lukyanuk όπου στην τελευταία ειδική διαδρομή κτύπησε το αυτοκίνητο σε βαρέλι και εν συνεχεία σε τοίχο με αποτέλεσμα να κοπεί ο βραχίονας του τιμονιού και να τερματίσει τελικά στη 15η θέση. Έτσι ο Kopecky κέρδισε για έκτη φορά, σε ένα αγώνα όπου τερμάτισαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις τοπικοί οδηγοί οδηγώντας Skoda Fabia R5, δείχνοντας την ανωτερότητα του Τσέχου κατασκευαστή στη συγκεκριμένη κατηγορία.

πο (2)

Στη δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των Bouffier και Tarabus τερμάτισε ο Tomas Kostka και το βάθρο συμπλήρωσε ο Jan Cerny. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Pavel Valousek και Fabian Kreim.

πο (4)

Τυχερός στην ατυχία του φάνηκε ο Kajetan Kajetanowicz, καθώς πλέον μόνο με αυτοκτονία θα χάσει αυτό το πρωτάθλημα μετά το δώρο που του έκανε ο Lukyanuk. Στον προτελευταίο αγώνα που θα γίνει στη Λετονία, το πιθανότερο είναι να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

πο (3)

Στην κατηγορία Junior, ο Chris Ingram εξασφαλίζει τον τίτλο μετά τη νίκη του στον αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Lukasz Pienazek και το βάθρο συμπλήρωσε ο Nikolay Gryazin.

Ο επόμενος αγώνας όπως προαναφέραμε θα διεξαχθεί στη Λετονία στις 16-18 Σεπτεμβρίου και το πιθανότερο ο Kajetan Kajetanowicz θα εξασφαλίσει και το φετινό τίτλο του πρωταθλητή.