ERC Azores Rally 2017: Πορτογαλική Υπόθεση

Με πολλά δράματα και εναλλαγές στη γενική κατάταξη ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι στις νήσους Αζόρες.

Η σημερινή τελευταία μέρα ξεκίνησε με ομίχλη και βροχή, όμως αυτό δεν επηρέασε καθόλου τους πρωτοπόρους Lukyanuk /Arnaoutov οι οποίοι κέρδισαν την ειδική, μεγαλώνοντας το προβάδισμα τους. Κάνοντας αρκετά λάθη δεύτεροι στην ειδική διαδρομή τερμάτισαν με 37,1 δευτερόλεπτα από την πρώτη θέση οι Bruno και Hugo Magalhaes.

Τον τρίτο χρόνο στην ειδική σημείωσαν οι Gryazin/ Fedorov οι οποίοι πλησίαζαν απειλητικά τους τρίτους γενικής Moura/ Costa.

Στην αμέσως επόμενη ειδική διαδρομή το δράμα στον αγώνα συνεχίστηκε. Την αποχώρηση των Kajetanowic/ Baran δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν οι Lukyanuk/ Arnaoutov οι οποίοι για ακόμα μια φορά έκαναν το λάθος καθώς κτύπησαν σε πέτρα στο εσωτερικό στροφής, σπάζοντας το σύστημα διεύθυνσης του Ford Fiesta R5. Κατάφεραν να τερματίσουν την ειδική διαδρομή όμως έχασαν υπερπολύτιμο χρόνο οπισθοχωρώντας στην 18η θέση, πριν αποχωρίσουν οριστικά από τον αγώνα. Την ειδική κέρδισε το πλήρωμα των Marijan Griebel/Stefan Kopczyk, ανεβαίνοντας ταυτόχρονα και στην 3η θέση γενικής. Στη δεύτερη ανέβηκαν οι Ricardo Moura/Antonio Costa οι οποίο και αυτοί δυσκολευτήκαν αφάνταστα με τις καιρικές συνθήκες που βρήκαν στην ειδική διαδρομή. Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Bruno και Hugo Magalhaes οι οποίοι αν και αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν χρησιμοποιημένα πίσω ελαστικά εντούτοις σημείωσαν ένα αρκετά καλό χρόνο και εκμεταλλευόμενοι την ατυχία των  Alexey Lukyanuk – Alexey Arnaoutov αναρριχήθηκαν στην πρωτοπορία του αγώνα.

Την τρίτη διαδρομή της μέρας κέρδισαν οι περσινοί πρωταθλητές  Kajetan Kajetanowic /Jaroslaw Baran οι οποίοι επανήλθαν υπό καθεστώς Super Rally και δεύτερο χρόνο σημείωσε το πλήρωμα Ralfs Sirmacis – Arturs Simins οι οποίοι όμως ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα κατά την διάρκεια του αγώνα με θέματα ελαστικών. Σήμερα από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή έτρεχαν με λάστιχο λανθασμένης φοράς χάνοντας πρόσφυση σε πολλά σημεία. Οι πρωτοπόροι του αγώνα τερμάτισαν στην έκτη θέση διατηρώντας όμως την πρωτοπορία.

Την τέταρτη ειδική της μέρας κέρδισαν ξανά οι Kajetanowic/Baran, με τους πρωτοπόρους Bruno και Hugo Magalhaes να τερματίζουν δεύτεροι οδηγώντας ασφαλισμένα, καθώς δεν είχαν καμιά πίεση πλέον από τους Ricardo Moura/Antonio Costa οι οποίοι εγκατέλειψαν με τεχνικό πρόβλημα. Με αυτά τα δεδομένα η διαφορά εκτοξεύτηκε στα 43,9 δευτερόλεπτα από το δεύτερο πλήρωμα στην γενική κατάταξη το οποίο ήταν οι Marijan Griebel/Stefan Kopczyk. Στην τρίτη θέση γενικής ανέβηκε το πλήρωμα Jan Cenry – Cernohorsky.

 

 

Την προτελευταία ειδική διαδρομή κέρδισε ξανά ο Kajetan Kajetanowic με τους Bruno και Hugo Magalhaes να τερματίζουν δεύτεροι, ανοίγοντας περισσότερο την διαφορά από το δεύτερο πλήρωμα στην γενική κατάταξη Marijan Griebel – Stefan Kopczyk στο ένα λεπτό. Η τρίτη θέση γενικής για ακόμα μια φορά άλλαξε χέρια αφού οι Cenry /Cernohorsky είχαν ατύχημα και εγκατέλειψαν. Την εγκατάλειψη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Josh Moffett και James Fulton οι οποίοι ανέβηκαν τρίτοι χωρίς να απειλούν και να απειλούνται.

Στην τελευταία ειδική διαδρομή δε άλλαξε κάτι και έτσι τον αγώνα κέρδισαν οι Bruno και Hugo Magalhaes ακολουθούμενοι στην δεύτερη θέση γενικής και πρώτους στην κατηγορία Junior Marijan Griebel – Stefan Kopczyk. Το βάθρο συμπλήρωσαν κατακτώντας και την δεύτερη θέση στην κατηγορία Junior οι Josh Moffett και James Fulton.

Εν κατακλείδι ήταν ένας εντυπωσιακός αγώνας ο οποίος κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον από την πρώτη ειδική διαδρομή μέχρι την τελευταία, με τις θέσεις στη γενική κατάταξη να αλλάζουν συνεχώς.

Επόμενος αγώνας είναι το Rally Islas Canarias 4-6 Μαΐου.