ERC 2023: Νέες προκλήσεις στο ημερολόγιο της επόμενης σεζόν

Για πρώτη φορά στην τρέχουσα μορφή του ERC, το πρωτάθλημα κατευθύνεται βόρεια προς τη Σουηδία από τις 7 έως τις 8 Ιουλίου για το Royal Rally of Scandinavia.

Οι λάτρεις των αγώνων ράλι μπορούν να αναγνωρίσουν ορισμένες από τις ειδικές διαδρομές οι οποίες αυτή τη φορά θα διεξαχθούν σε πράσινο και όχι λευκό τοπίο, με το ράλι να διεξάγεται στην περιοχή Värmland της Σουηδίας, η οποία φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στην παραδοσιακή εποχή του Φεβρουαρίου μέχρι και το 2020.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο στο ημερολόγιο είναι η επιστροφή του IV Rally Hungary μετά από ένα χρόνο απουσίας. Όπου θα φιλοξενηθεί ο τελευταίος γύρος της σεζόν από τις 7 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Ο ασφάλτινος αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή Zemplén στα βορειοανατολικά της χώρας.«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι με την προοπτική να πάμε στη Σουηδία και επίσης που επιστρέφουμε στην Ουγγαρία», δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Iain Cambell.«Κάθε λάτρης του ράλι είναι εξοικειωμένος με το Ράλι Σουηδίας στο χιόνι, αλλά η επιστροφή στο Värmland το καλοκαίρι θα φέρει ένα εντελώς νέο στοιχείο στο ημερολόγιο. Η οργανωτική ομάδα του Ράλι Ουγγαρίας εργάστηκε απίστευτα σκληρά στο παρασκήνιο και είμαστε ικανοποιημένοι που έκαναν ότι απαιτείται από την πλευρά τους για να επιστρέψουν στο πρωτάθλημα».

Το υπόλοιπο του ημερολογίου είναι παρόμοιο με τι 2022. Το Rally Serras de Fafe e Felgueiras θα είναι και πάλι ο εναρκτήριος γύρος και θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 12 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει το παγκοσμίου φήμης Fafe Jump, το οποίο θα είναι στην Power Stage.

Ακολούθως η δράση μεταφέρετε στο Rally Islas Canarias (5-6 Μαΐου), το οποίο θα διεξαχθεί πριν από τις χωμάτινες και πολύ γρήγορες ειδικές του 79ου Ράλι Πολωνίας (20-21 Μαΐου) και του Tet Rally Liepāja στην Λετοία (17-18 Ιουνίου).

Ακολουθεί η Σουηδία και μετά είναι το Rally di Roma Capitalle (29-30 Ιουλίου) και το Barum Czech Rally XZlin (19-20 Αυγούστου) πριν τον τελευταίο γύρο της σεζόν στην Ουγγαρία. Όλοι οι αγώνες θα περιλαμβάνουν τις κατηγορίες ERC, ERC3 και ERC4, ενώ το Junior ERC θα τρέχει σε όλους τους αγώνες εκτός από το Rally Serras de Fafe e Felgueiras και το Rally Islas Canarias.