ERC 2021: Το σήκωσε στην Ουγγαρία ο Mikkelsen

Σημαδιακός ήταν ο αγώνας στην Ουγγαρία με πολλές ανατροπές και κοντράστ συναισθημάτων. Άλλος είχε στα χέρια του τη νίκη και άλλος την πήρε, σε ένα αγώνα όπου κρίθηκε και ο φετινός πρωταθλητής στο ERC.

Ο Nikolay Gryazin ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ERC Rally Hungary. Προηγήθηκε από την αρχή και η επικράτηση φαινόταν εύκολη υπόθεση. Ο Ρώσσος πίσω από το τιμόνι του VW Polo GTI R5 έλεγχε πλήρως τον ανταγωνισμό όμως το τελικό αποτέλεσμα τον ανάγκασε να φύγει με άδεια χέρια από την Ουγγαρία.

Ο Gryazin στην εναρκτήρια ειδική της Κυριακής δεν έκοψε καθόλου το ρυθμό του στο ατύχημα που είχε ο Norbert Herczing με αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες να τον τιμωρήσουν με 15 λεπτά ποινή, αποτέλεσμα που τον έριξε στην 22η θέση.

Ο Mads Ostberg με το Citroen C3 Rally2 ήταν στη μάχη της δεύτερης θέσης. Ο Νορβηγός ανέλπιστα μετά την ποινή του Gryazin αναδείχθηκε νικητής μπροστά από τον Miko Marczyk (Škoda Fabia Rally2 Evo).

Ο τελευταίος την πρώτη μέρα έπεσε μέχρι και την ένατη θέση μετά από πρόβλημα με τον άξονα. Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και γιόρτασε τα 26α γενέθλια του με τον καλύτερο τρόπο αφού κατάφερε στην τελευταία ειδική να τερματίσει δεύτερος.

Ο András Hadik παρά το γεγονός ότι έχασε τη δεύτερη θέση στην τελευταία ειδική μένοντας πίσω από τον Miko Marczyk, εντούτοις κέρδισε για τρίτη φορά το πρωτάθλημα Ουγγαρίας, αποτέλεσμα που τον άφησε πλήρως ικανοποιημένο.

Ο πιο κερδισμένος όμως από όλους στην Ουγγαρία ήταν ο Andreas Mikkelsen ο οποίος ήταν διπλά χαρούμενος. Πριν από εφτά μέρες αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία WRC2 ενώ στον αγώνα της Ουγγαρίας επισφράγισε την εκπληκτική του χρονιά με τον τίτλο στο ERC. Παράλληλα ο Mikkelsen με την απόδοση του βοήθησε την ομάδα που τον υποστήριξε, την Toksport WRT, να κερδίσει το πρωτάθλημα ομάδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Ο στόχος μου πριν την έναρξη της σεζόν ήταν να κερδίσω το πρωτάθλημα και έτσι είμαι πολύ χαρούμενος», ανέφερε ο 32χρονος Νορβηγός ο οποίος είχε για συνοδηγό στην Ουγγαρία τον Elliott Edmondson όπως επίσης και στις Αζόρες και Fafe. «Ήξερα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο με όλους αυτούς τους οδηγούς και τίποτα δε μπορούσε να θεωρηθεί δεδομένο. Είχαμε μια καλή χρονιά, οδηγήσαμε έξυπνα και μαζέψαμε βαθμούς εκεί που τους χρειαζόμασταν. Το να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα είναι από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου. Ο στόχος ήταν πολύ πολύ δύσκολος και πραγματικά πίστεψα στην ομάδα, την Toksport WRT. Και το αυτοκίνητο, το Škoda δούλεψε πολύ καλά και ήταν το αγωνιστικό που έπρεπε να κερδίσουν. Η σεζόν ήταν εκπληκτική και νόμιζα πριν από την έναρξη ότι θα ήταν δυσκολότερο να κερδίσω αγώνες στο ERC παρά στο WRC2. Ο ρυθμός και η ταχύτητα που έχουν τα παιδιά στο ERC είναι πολύ μεγάλος και πρέπει να πιέζεις στο όριο αν θέλεις να παλέψεις για τη νίκη.»

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον Mikelsen ο οποίος ψάχνει διακαώς θέση εργοστασιακού οδηγού στο WRC.