9ο Φθινοπωρινό Ράλλυ: Έγραψαν ιστορία οι Τσουλόφτας-Ηλία – Πανελλήνιοι πρωταθλητές 2021!!

Ποιος θα το φανταζόταν. Οι Petrolina Racing Team Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία μετά την Κυριακή 24 Οκτωβρίου είναι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές Ράλλυ και έγιναν οι πρώτοι Κύπριοι που το καταφέρνουν. Πρόκειται για ένα άθλο τον οποίο πριν από μερικά χρόνια κανείς δεν μπορούσε ούτε να τον φανταστεί καθώς το επίπεδο των Ελληνικών πληρωμάτων ήταν ανώτερο από τους δικούς μας συνδυασμούς με μοναδική εξαίρεση το 2010 όταν τότε αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα οι Νίκος Θωμά-Άγγελος Λαζίδης κερδίζοντας τον αγώνα στην Κόρινθο.

Οι εποχές άλλαξαν, οι Κύπριοι οδηγοί ανέβηκαν επίπεδο και αγωνίστηκαν στο εξωτερικό φέρνοντας θετικά αποτελέσματα. Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας όμως είναι αυτός που πήγε ένα βήμα παραπέρα. Η θέληση και το πάθος του σε συνδυασμό με την σταθερότητα που απέκτησε τους τελευταίους μήνες και την ταχύτητα που πάντα υπήρχε, μαζί με τον συνοδηγό του Στέλιο Ηλία στο μπάκετ του VW Polo GTI R5 διανύουν ένα εκπληκτικό δεύτερο μισό 2021 και είναι προ του φάσματος να ολοκληρώσουν μια φανταστική χρονιά.

Δείχνουν με την συνολική τους απόδοση ότι μπορούν και καλύτερα και ευελπιστούμε ότι θα τους δούμε να αγωνίζονται και σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως για παράδειγμα το Ευρωπαϊκό (ERC).

Το πλήρωμα φέτος αποφάσισε να το παίξει σε διπλό ταμπλό, να αγωνιστεί τόσο στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι όσο και στο Πανελλήνιο. Η απόφαση αυτή μέχρι στιγμής αποδίδει 100% καθώς ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

Οι Τσουλόφτας-Ηλία ήταν ανώτεροι από τον ανταγωνισμό και είχαν μια ξέφρενη πορεία με εκπληκτικές επιδόσεις προς τον τίτλο. Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήρθε στο 9ο Φθινοπωρινό Ράλλυ όπου ήταν το κερασάκι στην τούρτα για το πλήρωμα και η δικαίωση σε όσους πίστεψαν σε αυτούς.

Όντας ασυναγώνιστοι από τον πρώτο αγώνα στο 38o Ράλλυ Φθιώτιδας, οι Τσουλόφτας-Ηλία με την πρώτη τους εμφαντική νίκη έβαζαν τις βάσεις για τον τίτλο. Το 18o Ράλλυ Κορίνθου είχε και πάλι ένα πρωταγωνιστή, τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα ο οποίος με τον Στέλιο Ηλία πάντα στο πλάι του διέπρεψαν για ακόμα μια φορά όντας απόλυτοι κυρίαρχοι.

Μπορεί οι προσδοκίες τους στο Ράλλυ Ακρόπολις να μην απέδωσαν καρπούς αφού το πλήρωμα αποχώρησε μόλις στην πρώτη ειδική του αγώνα, όμως η συνέχεια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν εξίσου συναρπαστική όπως τους προηγούμενους αγώνες.

Στο λασπωμένο 57o Ράλλυ Δ.Ε.Θ, παρά το γεγονός ότι ακυρώθηκαν οι δυο από τις τέσσερις ειδικές λόγω ακατάλληλων καιρικών συνθηκών, εντούτοις είχε και πάλι τους ίδιους νικητές, τους Τσουλόφτα-Ηλία.

Στον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος η προσθήκη στις συμμετοχές των περσινών πρωταθλητών Γιάννη Παπαδημητρίου-Νίκου Πετρόπουλου (Skoda Fabia Rally2) έδινε νέο ενδιαφέρων. Όλα αυτά στα χαρτιά. Οι Τοσυλόφτας-Ηλία παρά το γεγονός ότι οι διαφορές στην πρώτη ειδική ήταν στα δέκατα του δευτερολέπτου, στη συνέχεια ήταν και πάλι ασυναγώνιστοι και κινούμενοι στο γνωστό δικό τους ρυθμό δεν είχαν πρόβλημα να σφραγίσουν τον τίτλο ένα αγώνα πριν την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Οι Παπαδημητρίου-Πετρόπουλος μετά και από ένα τετακέ στην δεύτερη ειδική δεν μπόρεσαν ποτέ να πλησιάσουν στην κορυφή ενώ εξέπληξαν ευχάριστα με την απόδοση τους οι Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου με το Skoda Fabia Rally2 οι οποίοι ήταν ανταγωνιστικοί και έδειχναν ότι μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν αφού έτρεχαν στη δεύτερη θέση γενικής.

Ένα σκασμένο ελαστικό στην προτελευταία ειδική διαδρομή ήταν αρκετό να τους θέσει όχι μόνο εκτός διεκδίκησης της νίκης αλλά και εκτός βάθρου καθώς στην τρίτη θέση πίσω από Τσουλόφτα-Ηλία και Παπαδημητρίου-Πετρόπουλο ολοκλήρωσαν τελικά οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Fred Miclotte (Skoda Fabia Rally2).

Πλέον για τους Τσουλόφτα-Ηλία απομένει ο τελευταίος φετινός στόχος, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Οι πρωταθλητές Ελλάδος προηγούνται στην βαθμολογία με 147 βαθμούς έναντι 142 των Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου. Με δυο αγώνες να απομένουν τα πάντα εξακολουθούν να είναι ρευστά. Το πλήρωμα επαναπατρίζεται όπου θα προετοιμαστεί για το Tiger Rally τον ερχόμενο μήνα και το Venus Rally τον Δεκέμβριο, αγώνες με τους οποίους ολοκληρώνετε η φετινή σεζόν.