ERC 2020: Η Topp-Cars φέρνει τον Mikkelsen στον αγώνα της Ουγγαρίας

Ο Νορβηγός νικητής αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο συνοδηγός του Fløene ενσωματώθηκαν στην ανερχόμενη ομάδα της Topp-Cars. Η ομάδα θα τρέξει τρία αυτοκίνητα στον ασφάλτινο αγώνα της Ουγγαρίας τον επόμενο μήνα με την τεχνική υποστήριξη από την Skoda Motorsport για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Topp-Cars Rally Team ανακοίνωσε τα συναρπαστικά της πλάνα για την συμμετοχή της με τρία πληρώματα – συμπεριλαμβανομένου του δίδυμου των Andreas Mikkelsen και Ola Fløene – στον αγώνα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι FIA ERC 2020 Ράλι Ουγγαρίας του επόμενου μήνα.

Ο Mikkelsen, ο οποίος αγωνίστηκε σε επιλεγμένους αγώνες του ERC πριν πάει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αγωνιζόμενος ως εργοστασιακός οδηγός, θα οδηγήσει ένα Skoda Fabia Rally2 Evo με ελαστικά Pirelli στο καθαρά ασφάλτινο αγώνα από τις 6-8 Νοεμβρίου. Του αγώνα θα προηγηθεί ένα διήμερο δοκιμαστικών με την Skoda Motorsport στο Βέλγιο στις αρχές του μήνα.

Η ομάδα της Topp-Cars

Με τα χρώματα της Topp-Cars, οι Mikkelsen και Fløene θα επιλεγούν για τους βαθμούς του ERC μαζί με τους ομόσταυλους τους Ádám Velenczei και Tamás Szőke. Ο Velenczei, ένα ανερχόμενο αστέρι του ουγγρικού ράλι όπου μετρά δύο βάθρα και μια νίκη στο εθνικό πρωτάθλημα τη φετινή χρονιά μαζί με τον Szőke. Θα αγωνιστεί στην κατηγορία ERC1 Junior.

Ο Mikkelsen και ο Velenczei θα αγωνιστούν με ένα Škoda Fabia Rally2 Evo, με το αυτοκίνητο του Mikkelsen να παραδίδεται από την Škoda Motorsport απευθείας στα δοκιμαστικά της ομάδας για το Rally Hungary, τα οποία θα πραγματοποιηθούν κοντά στην πόλη Pécs. Ο Csaba Viszló ολοκληρώνει την ομάδα της Topp-Cars με ένα Peugeot 208 R2. Οι νέοι Ούγγροι θα είναι επιλέξιμοι για βαθμούς στην κατηγορία ERC3 και ERC3 Junior.

Ο Gergely Topp, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Rally Topp-Cars, εξήγησε ότι η συμμετοχή της στο Rally Ουγγαρία είναι το προοίμιο για την πλήρη παρουσία τους στο ERC του 2021. “Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, προσπαθούμε να σκεφτούμε θετικά και συνεχίζουμε βήμα βήμα το πλάνο μας για επιστροφή στο ERC του 2021”, δήλωσε ο Topp.

“Πέρυσι, στηρίξαμε τη συμμετοχή του πρώην οδηγού της Skoda Kalle Rovanperä στο Szilveszter Rallye, τώρα θα δείξουμε σε όλους τους οπαδούς του ράλι στην Ουγγαρία, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ένα άλλο αστέρι σε δράση”, δήλωσε ο διευθυντής της Topp-Cars, Marek Fuks. “Ο Αντρέα έχει μεγάλη εμπειρία και τεχνικές γνώσεις, έτσι ήταν μια άμεση επιλογή για εμάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε έναν πρώην εργοστασιακό οδηγό της Volkswagen από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στην ομάδα μας για αυτό που ελπίζουμε ότι θα είναι ένα πολύ επιτυχημένος αγώνας.”

Ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Škoda Mikkelsen, 31 ετών, δήλωσε: “Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την Topp-Cars Rally Team όπου θα αγωνιστούμε για τη νίκη στο Ράλι Ουγγαρίας. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, FIA ERC. Ελπίζω μαζί με τον Ola και την ομάδα της Topp-Cars να απολαύσουμε το Ράλι Ουγγαρίας. Θα τα πούμε στη Nyíregyháza.”