Οι οδηγοί της Alfa Romeo Racing, Räikkönen και Giovinazzi, δοκιμάζουν τη νέα Giulia GTA

Οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, οδηγοί της ομάδας της Formula 1 “Alfa Romeo Racing – ORLEN”, συμμετείχαν στις δοκιμές εξέλιξης των νέων super sedan της Alfa Romeo, των Giulia GTA και GTAm. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο φημισμένο κέντρο δοκιμών του Balocco, όπου από τη δεκαετία του 1960 έχουν εξελιχθεί όλα τα μοντέλα της Alfa Romeo. Οι οδηγοί της Formula 1 είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δοκιμές στο όριο και να προσφέρουν τις πολύτιμες παρατηρήσεις  τους. Η ενημέρωση των οδηγών και οι συζητήσεις για τις ρυθμίσεις των αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο της “Autodelta”, του ιστορικού αγωνιστικού τμήματος της AlfaRomeo.

Όπως μπορεί να δει κανείς στο αποκλειστικό video με πλάνα από την ιστορική πίστα, γνωστή και ως “Alfa Romeo Track”, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kimi Räikkönen και ο νεαρός Antonio Giovinazzi συνεργάστηκαν στενά με τους μηχανικούς εστιάζοντας σε συγκεκριμένες τεχνικές παρατηρήσεις για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης και της πρόσφυσης. Για την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων, οι οδηγοί της Formula 1 ανέλυσαν τις αλλαγές που έγιναν και έδωσαν τη δική τους άποψη μετά τη δοκιμή στην πίστα, έτσι ώστε να δοθεί μια ολοκληρωμένη εκτίμηση της συμπεριφοράς του μοντέλου.

Ο Giovinazzi εστίασε, τόσο στα νέα εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όσο και στις τεχνικές λύσεις ενώ ο Kimi Räikkönen, συνεργάστηκε με το τμήμα αεροδυναμικής για τα νέα στοιχεία που τοποθετήθηκαν στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αλλά και τη ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή. Παράλληλα ο Φιλανδός εξέτασε τη συνολική ισορροπία του αυτοκινήτου και τον τρόπο που αυτή βελτιώθηκε χάρη στα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και το κάλυμμα στο πάτωμα του αμαξώματος. «Είναι ένας τέλειος συνδυασμός για χρήση στο δρόμο, αλλά και στην πίστα», σχολίασε ο Kimi.

Το πρόγραμμα Giulia GTA επωφελείται από την μακρά σχέση με την Sauber Group AG και την κοινή τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει με την Alfa Romeo στους τομείς της μηχανολογίας και την αεροδυναμικής. Η αναβίωσης της Giulia GTA, τόσο σε τεχνικό, όσο και γενικότερο επίπεδο αντλεί έμπνευση από την Giulia GTA, την “Gran TurismoAlleggerita” του 1965 που εξελίχθηκε από την Autodelta, με βάση την Giulia Sprint GT. Η νέα, περιορισμένης παραγωγής, Alfa Romeo Giulia GTA προέρχεται από την Giulia Quadrifoglio. Εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων της Alfa Romeo με απόδοση που φτάνει πλέον τους 540 ίππους, ενώ η πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση GTAm (με μείωση βάρους κατά 100 κιλά) διαθέτει την κορυφαία αναλογία ισχύος-βάρους των 2,82κιλών/ίππο.

Δείτε το αποκλειστικό video με τους Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi να συμμετέχουν στις δοκιμές εξέλιξης: Https://youtu.be/7NdYRXijRM4