ERC 2020: Νέα ημερομηνία για το Ράλι Πολωνίας

Ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις ούτως ώστε να δοθεί νέα ημερομηνία αργότερα φέτος για το 77o Ράλι Πολωνίας. Με την αρχική ημερομηνία να ήταν προγραμματισμένη για το τριήμερο 26-28 Ιουνίου, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, ο αγώνας αναγκαστικά παίρνει αναβολή. Η Πολωνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και η Πολωνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (PZM), δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ανακοινώσουν ότι ο αγώνας αναβάλλεται.

Η PZM είναι σε συζητήσεις με τον promoter του ERC και στελέχη της FIA ούτως ώστε να εξευρεθεί νέα ημερομηνία στο ημερολόγιο με την προοπτική η ανακοίνωση να γίνει πριν το τέλος Μαΐου.

Υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί εναλλακτική ημερομηνία και ο αγώνας θα διοργανωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά με τη βάση του να είναι και πάλι στο Mikolajki όπου είναι εκεί από το 2005.

Ο Co-ordinator του ERC Jean-Baptiste Ley είπε σχετικά: «Είμαστε σε συζητήσεις με την PZM και την FIA ούτως ώστε να δώσουμε νέα ημερομηνία για το 77o Ράλι Πολωνίας. Μόλις γίνουν όλες οι διευθετήσεις τότε θα γίνουν και οι ανακοινώσεις. Μέχρι τότε θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους οδηγούς, τις ομάδες, τους θεατές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για τη συνεχή υποστήριξη και υπομονή τους. Και προτρέπουμε όλους να παραμείνουν στο σπίτι».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για τη διαδρομή του 77ου Ράλι Πολωνίας Krzysztof Maciejewski είπε, «οι προετοιμασίες μας για τον αγώνα είναι πολύ προχωρημένες, σχεδόν ολοκληρωμένες. Πριν από τους περιορισμούς λόγω του COVID-19 κάναμε σχεδόν όλη τη δουλειά στις ειδικές και ήμασταν μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες δεν είχαμε αισιόδοξες πληροφορίες καθώς οι περιορισμοί για είσοδο στη χώρα πήραν περεταίρω παράταση και τα ξενοδοχεία και αεροδρόμια ακόμα δεν λειτουργούν. Πρέπει να σεβαστούμε τους περιορισμούς και ευελπιστούμε ότι με τη συμμόρφωση αυτών τότε θα μπορέσουμε να σταματήσουμε της επιδημία στο κοντινό μέλλον. Αποφασίσαμε να αναβάλουμε τον αγώνα καθώς σε αυτό το στάδιο είναι η μόνη λογική λύση. Προφανώς ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες να διοργανώσουμε το 77oΡάλι Πολωνίας αυτή τη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους αφιέρωσαν το χρόνο και τις προσπάθειες τους για την προετοιμασία του αγώνα και ελπίζω ότι θα βρεθούμε στο Mikolajkiαυτή τη χρονιά».