Η Volvo ανοίγει το εργοστάσιο και τα γραφεία της στη Σουηδία

Η Volvo ανοίγει ξανά το εργοστάσιο και τα γραφεία της στη Σουηδία μετά την αναστολή εργασιών για τρεις εβδομάδες. Το εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη άνοιξε ήδη από τις 20 Απριλίου, αλλά με μειωμένη παραγωγή, ενώ το εργοστάσιό της στη Νότια Καρολίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανοίξει στις 11 Μαΐου. Η εν λόγω αποφάσεις είναι αποτέλεσμα συμφωνίας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Παράλληλα δίνεται έμφαση στα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων της, καθώς έγιναν απολυμάνσεις σε όλες τις εγκαταστάσεις, οι συνηθισμένοι καθαρισμοί θα γίνουν τακτικότεροι, ενώ εθελοντικά στην κεντρική είσοδο θα πραγματοποιούνται θερμομετρήσεις και έλεγχος της ποσότητας του οξυγόνου στο αίμα με παλμικά οξύμετρα.

Μέριμνα έχει υπάρξει ώστε να διατηρηθούν και οι κοινωνικές αποστάσεις, όπου είναι εφικτό, όπως στα γραφεία, στα εστιατόρια και στις αίθουσες συσκέψεων.  Διευκρινίζεται ακόμα ότι ο όγκος παραγωγής στο εργοστάσιο της Τορσλάντα θα προσαρμοστεί σύμφωνα με την τρέχουσα ζήτηση της αγοράς, τα υπάρχοντα βιβλία των παραγγελιών και τις δυνατότητες της αλυσίδας εφοδιασμού.

Pre-series autonomous driving ready XC90 rolls off production line

«Ο ρυθμός παραγωγής θα εξαρτηθεί από την αγορά. Μπορούμε να παράγουμε με πλήρη ταχύτητα αυτοκίνητα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις παραγγελίες», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος, Hakan Samuelsson. Στη Σουηδία, από την άλλη όλες οι αίθουσες συσκέψεων, οι χώροι των γραφείων και τα εστιατόρια έχουν προσαρμοστεί ανάλογα ώστε οι εργαζόμενοι και οι παραβρισκόμενοι να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης.

Σχετικά τώρα με τα εργοστάσια κινητήρων και εξαρτημάτων της Volvo που βρίσκονται στο Σκόβντε και στο Όλοφστρομ αντίστοιχα θα προγραμματίζουν την παραγωγή τους σε εβδομαδιαία βάση και θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των άλλων εργοστασίων.