ERC 2018: 35 R5 στον εναρκτήριο αγώνα

Το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι ξεκινά με το Azores Airlines Rallye, το οποίο διεξάγετε απο τις 22-24 Μαρτίου και στον αγώνα έδωσαν συμμετοχή 35 αυτοκίνητα κατηγορίας R5. Το ERC είναι αρκετά δημοφιλές και η συμμετοχή τόσο πολλών R5 αποτελούν αύξηση κατά 7 περισσότερα από τον περσινό αγώνα στις Αζόρες. Επίσης είναι δυο λιγότερα από τις συμμετοχές ρεκόρ μέχρι στιγμής στο περσινό Barum Chech Rally Zlin οι οποίες ήταν 37.

Στον αγώνα 12 οδηγοί θα τρέξουν στο ERC Junior Under 28 και 11 οδηγοί θα τρέξουν στην κατηγορία ERC Junior Under 27, οι τελευταίοι θα τρέξουν με αυτοκίνητα R2 και ελαστικά Pirelli.

Μεταξύ των δυνατών ονομάτων που θα τρέξουν στις Αζόρες είναι ο νικητής του περσινού αγώνα Bruno Magalhaes, όπως επίσης και οι Marijan Griebel, Chris Ingram, Alexey Lukyanuk, Fabian Kreim, ο Πορτογάλος πρωταθλητής Carlos Vieira, ο Πολυνίκης στις Αζόρες Ricardo Moura και ο Ούγγρος πρωταθλητής Norbert Herczig.

Συνολικά η λίστα συμμετοχών για το φετινό Azores Airlines Rallye περιλαμβάνει:

35 Αυτοκίνητα R5

12 οδηγούς στην κατηγορία ERC Junior Under 28

11 οδηγούς στην κατηγορία ERC Junior Under 27

Συνολικά 60 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 55 είναι δηλωμένες για το ERC

22 τοπικούς οδηγούς και αυτοκίνητα απο 9 κατασκευαστές

Ο συντονιστής του ERC Jean Baptiste Ley είπε, «Η προσέλευση στον αγώνα τόσο πολλών συμμετοχών, ειδικά οδηγών με αυτοκίνητα R5 αποδεικνύει ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλι είναι στο σωστό δρόμο. Οι Αζόρες είναι ένας από τους πιο θεαματικούς αγώνες του ημερολογίου και η ατμόσφαιρα του Ατλαντικού ωκεανού το κάνει ξεχωριστό. Παρά τη γεωγραφική του θέση εντούτοις αρκετοί οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή. Οι προοπτικές για ένα ανταγωνιστικό και εξαιρετικό αγώνα είναι ψηλές και έχουν αυξηθεί πολύ με όλες αυτές τις συμμετοχές.»