1ος Αγώνας Drift Psaltis by Eneos – Ο Τσουρής ήταν ”FAST”!!

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος Drift. Καπνοί απο καμένο ελαστικό, πολύ υψηλές ταχύτητες και ακραία περάσματα ήταν τα συστατικά του πρώτου αγώνα της χρονιάς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε απο το Σάββατο με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και την εκδήλωση “Meet the drivers”, στην οποία οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν απο κοντα όλους του διαγωνιζόμενους, να συνομιλήσουν και να φωτογραφιθούν μαζί αλλά και να τους δούν αγωνιζόμενους μακριά απο το άγχος της βαθμολογίας.

Την Κυριακή μπήκαμε στον καθεαυτό αγώνα ξεκινώντας με την ενημέρωση απο τους κριτές για τις αλλαγές που είχαν γίνει στην πίστα σε σχέση με τα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Στο σχεδιαστικό κομμάτι να αναφέρουμε ότι έγινε εξαιρετική δουλειά απο τους κριτές και πάλιν, με ακραίες γραμμές και κλίπ πόιντς τα οποία για να καταφέρουν οι οδηγοί να τα πάρουν θα έπρεπε να έχουν πολύ ταχήτητα αλλά ταυτόχρονα να μπορούν να έχουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Αυτά τα δεδομένα έκαναν τον αγώνα εξαιρετικά δύσκολο για όλους τους διαγωνιζόμενους και ταυτόχρονα θεαματικότατο για τους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο Λιμάνι.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με δύο περάσματα για προθέρμανση και στη συνέχεια ξεκίνησαν τα μονά βαθμολογημένα, εκεί όπου στην κατηγορία Pro είδαμε τον Γιώργο Χριστοφόρου (Έλα Κόκο) να σημειώνει την υψηλότερη βαθμολογία, σκοράροντας 96 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ήταν ο Enver Haskasap με 95 βαθμούς στην τρίτη ο περσινός πρωταθλητής Δώρος Φραντζέσκου 92 και στην τέταρτη θέση η μεγάλη έκπληξη του αγώνα Ahmet Oksuzoglulari με 91 βαθμούς. Στην κατηγορία Semi Pro είχαμε τον Σίμο Τίκκη να παίρνει την πρώτη θέση με 73 βαθμούς, στην δεύτερη θέση ο Πόλις Κωνσταντίνου με 69 βαθμούς και στην τρίτη ο Παναγιώτης Μιχαήλ με 51 βαθμούς.

Μπαίνοντας στα διπλά περάσματα και στην κατηγορία Pro, είδαμε ένα Χαράλαμπο Τσουρή όπως δεν τον έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και έφτασε σαν σίφουνας στον τελικό. Εκεί βρήκε απέναντι του ένα άλλο πολύ φορμαρισμένο οδηγό, τον Γιώργο Χριστοφόρου όπου και οι δυο πρόσφεραν θέαμα πολύ υψηλών απαιτήεων, προς τέρψην των χιλιάδων θεατών που ήταν στην πίστα και των άλλων τόσων που το παρακολούθησαν μέσω live streaming. Τελικός νικητής ήταν ο Χαράλαμπος Τσουρή, ο οποίος κατάφερε να εξορκίσει την ατυχία που τον κυνηγούσε τα τελευταία χρόνια και να πάρει την πρώτη του νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση ο πάντα εξαιρετικός αλλά και θεαματικός Γιώργος Χριστοφόρου (Έλα Κόκο), ο οποίος έχασε στις λεπτομέρεις απο τον Τσουρή. Το πόντιουμ συμπλήρωσε η μεγάλη έκπληξη του αγώνα Ahmet öksüzoğluları, ο οποίος την περσινή χρονιά βρέθηκε να διαγωνίζεται κατα κύριο λόγω στην κατηγορία Semi Pro.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα Χαράλαμπος Τσουρή μας ανάφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος για την μεγάλη του νίκη. Ευχαρίστησε την ομάδα του η οποία βρίσκεται δίπλα του και τον στηρήζει αλλά και τους χορηγούς του. Πλέον μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και με την άισθηση του αυτοκινήτου του να είναι πραγματικά απίστευτη, στόχος για την φετινή χρονιά δεν είναι άλλος απο το πρωτάθλημα. Σε ερώτηση μας για το τι άλλαξε απο την περσινή χρονιά και είχε τόσο καλή παρουσία μας ανάφερε ότι η μεγαλύτερη αλλαγή απο την περσινή χρονιά ήταν το σύστημα ανάρτισης, το οποίο άλλαξε εντελώς την συμπεριφορά του αυτοκινήτου δίνοντας του την δυνατότητα με άνεση να πιέσει στο όριο.

Δηλώσεις είχαμε και απο τον Γιώργο Χρισοφόρου, ο οποίος αν και έχασε στον τελικό εντούτοις με το νέο σύστημα βαθμολόγησης είναι πρωτοπόρος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift. Ο Γιώργος μας ανάφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος για την επιλογή της τοποθεσίας διεξαγωγής του αγώνα. Απόλαυσε ένα εξαιρετικό αγώνα, με την παρουσία του κόσμου να είναι συγκλονιστική, Επίσης το “meet the drivers” ήταν μια εξαιρετική ιδέα. Στόχος για την φετινή χρονιά δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε ερώτηση μας για τα δύο αυτοκίνητα που είχε μαζί του στον αγώνα μας ανέφερε ότι το δεύτερο θα προετοιμαστεί για τον αγώνα τύπου Gymkhana, για να κυνηγήσει και εκει το πρωτάθλημα στην δικήνητη κατηγορία

Στην κατηγορία Semi Pro είχαμε την επικράτηση του Πόλυ Κωνσταντίνου, στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Στέλιο Ζαχαρία και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Μιχαήλ.

Την φετινή χρονιά είχαμε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Drift. Καταρχήν ο διαχωρισμός των διαγωνιζομένων στις κατηγορίες Pro και Semi Pro έγινε με βάση την επιλογή των οδηγών και όχι με βάση την βαθμολογία των μονών βαθμολογημένων περασμάτων, όπως ήταν την περσινή χρονιά. Η άλλη αλλαγή έχει άμεση σχέση με την βαθμολογία πρωταθλήματος, καθώς οι βαθμοί στα βαθμολογημένα μονά περάσματα μετρούν και αυτοί στη γενική βαθμολογία μαζί με τα τελικά αποτελέσματα στα διπλά περάσματα.

Ο επόμενος αγώνας είναι στις 21 και 22 Απριλίου και πάλι στο Λιμάνι Λεμεσού και αν κρίνουμε με το τι είδαμε στον εναρκτήριο αγώνα, μας περιμένει πολύ μπόλικο θέαμα και επικές μάχες στο δρόμο για τη διάκριση.

Μιχάλης Κοντογιώργης