ERC Ράλι Πολωνίας – 2ο Σκέλος: Η πιο εύκολη νίκη

Πολύ πιο εύκολα από θα περίμενε και ο ίδιος, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του. Ο Kajetan Kajetanowicz ταξίδεψε ανενόχλητος προς τη νίκη την τελευταία μέρα του ράλι Πολωνίας διευρύνοντας έτσι τη διαφορά του από τον Alexei Lukyanuk στους 76 βαθμούς και με τρείς αγώνες να απομένουν είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς οι διαφορές των πληρωμάτων που δημιουργήθηκαν την Παρασκευή ουσιαστικά έκριναν και την τελική κατάταξη, όσον αφορά τους τρείς πρώτους.

a (4)

Ο Brian Bouffier κατέβηκε στον αγώνα ως ένα από τα φαβορί. Κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο loop της Παρασκευής όμως στη συνέχεια ένα τετακε που είχε τον έριξε δεύτερο και η μάχη για την πρώτη θέση που αναμέναμε μεταξύ αυτού και του Kajetanowicz δεν έγινε ποτέ. Την τελευταία μέρα χωρίς να απειλεί και να απειλείτε δεν πίεσε και μένοντας στη δεύτερη θέση.

a (1)

Τα ίδια ισχύουν και για τον Grzegorz Grzyb. Κατάφερε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα της Παρασκευής και χωρίς περιττά ρίσκα συμπλήρωσε το πόντιουμ. Μετά από πολύ καλό αγώνα τέταρτος ολοκλήρωσε ο Lukasz Habaj. Ανέβηκε θέσεις στην κατάταξη μετά το χαμένο χρόνο που είχε την Παρασκευή από έξοδο και πήρε την πέμπτη θέση στην τελευταία ειδική διαδρομή. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Jakub Brzezinski και Tomasz Kasperczyk. Ο πρώτος δεν άντεξε στην πίεση του Habaj με αποτέλεσμα να βγει από το δρόμο στην τελευταία ειδική και να τερματίσει πέμπτος.

a (2)

Μοναχικός αγώνας και για τον Wojciech Chuchala ο οποίος πήρε τη νίκη στην κατηγορία ERC2 και την έβδομη γενικής.

Ο επόμενος αγώνας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι επίσης ασφάλτινος και θα διεξαχθεί στη Τσεχία από τις 26 μέχρις τις 28 Αυγούστου.

Τελικά αποτελέσματα